• A nyári kánikula idején volt jó választás a hűvösebb vizű medencékkel rendelkező Szászvári Strandfürdő.

  • Ezt ugyanakkor legutóbb 2019-ben tapasztalhatták meg a vendégek, viszont jövőre újra megnyitnák a fürdőt.

Szászvár nagyközség Baranya megyében található. Azon belül is a Tolna megyével határos részen, vagy ha úgy könnyebb betájolni: Pécstől 36 kilométerre északra. A nagyközségben már 1935 óta működik egy strandfürdő, kifejezetten szép természeti környezetben.

Pusztán két medencéjük van, egy 33 méteres úszómedence, valamint egy gyermekmedence. Nincs termálvizük, így hűvösebb vízhőmérsékletre (25-27 Celsius-fok körül) kellett számítani a fürdőbe látogatóknak, a gyermekmedence vizét emiatt temperálták is. A fürdő azonban sajnos már két szezon óta zárva tart, utoljára 2019 nyarán fogadtak vendégeket.

A Bama.hu híre szerint a zárvatartást részben a járványhelyzet, részben a felújításra szoruló gépészeti berendezések indokolták. Azonban a jó hír az, hogy a tulajdonos önkormányzat 2022 nyarára mindenképpen szeretné újra megnyitni a strandfürdőt.

A gépház felújítása több mint ötmillió forintba kerül, de ezen felül a medencét is korszerűsítenék, amennyiben sikerül ehhez pályázati forrást szerezni. Az utolsó szezonjában egyébként egy felnőtt napi belépő 1300 forintba, a nyugdíjas és diák jegy pedig 900 forintba kerül, de 14 óra után olcsóbb belépőket is kínált a strandfürdő.

 

Szászvár strandfürdő