• A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslata szerint a koronavírus ellen védettek számára elérhetővé kellene tenni a turisztikai szolgáltatásokat.

  • Ehhez egy mobilalkalmazás bevezetését javasolják.

Az Iparkamara által kiadott közlemény szerint a koronavírus-járvány alatt nagy figyelmet fordítottak a gazdasági nehézségek azonosítására, a vállalkozói észrevételek és javaslatok összegyűjtésére. A beazonosított területeket és lehetséges intézkedéseket folyamatosan megosztották és meg fogják osztani a szabályozásokért felelősökkel.

“A kormányzat meghallgatta a március 20-án tett javaslatunkat, és a jelenleg érvényben lévő – sok esetben a kkv-k szempontjából versenytorzító – korlátozó intézkedések feloldásra kerülnek. Ennek feltétele, hogy a lakosság egynegyede, azaz 2,5 millió honfitársunk megkapja az első oltását. Egyetértünk a kormány azon szándékával is, hogy a 65 év felettiek teljes átoltása szükséges ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk a vírusra legérzékenyebbeket – olvasható a közleményükben.

Az elmúlt hét vállalkozói jelzései alapján a következő lépésként azt javasolják, hogy amennyiben elértük a kívánt számokat, a már védettséggel rendelkező lakosság korlátozások nélkül, de ellenőrzötten élhesse életét és térjen vissza a reálgazdaságba.

Így a gazdaság azon szereplői, akik eddig kénytelen voltak működésüket felfüggeszteni – mint például a turizmus és a vendéglátás –, is megkapnák az esélyt az újraindulásra azzal, hogy a védettséget igazolni tudó polgárok igénybe vehetnék ezeket a szolgáltatásokat” – javasolja az Iparkamara.

A védettség státuszának ellenőrzéséhez egy applikáció bevezetését javasolják, amellyel bárhol és bármikor zökkenőmentesen ellenőrizni lehet az érintett személy koronavírussal szembeni védettségét.

hotelszoba