• Speciális öv és súlyzó tartja a víz felszínén a Tófürdő aquafitnesz foglalkozásain résztvevő vendégeket.

  • Az utószezonban sem hagynak fel a délutáni tornával.

Az idei szezon elején újfajta ingyenes szolgáltatást vezettek be Hévízen a Tófürdőben. Nemrég az üdülőhely televíziója is bemutatta az úgynevezett mélyvízi aquafitneszt, ami a cikk végén található videón is megtekinthető. A “hagyományos” aquafitnesszel szemben itt nem ér le a vendégek lába, ezért egy speciális polifoam övet és polifoam súlyzókat kapnak, ezek ugyanis a gyakorlatok közben a víz felett tartják a résztvevőket.

Hévíz mélyvízi aquafitnesz

A Hévízi Televízió által megkérdezett hölgy szerint nem nehéz a gyakorlatokat elvégezni, bár neki az első alkalom után lett egy kis izomláza. A mélyvízi aquafitnesz előnye az, hogy olyan aktív mozgásformát jelent, ami a víz felhajtóerejének köszönhetően nem terheli meg az ízületeket. A gyakorlatok vezetője szerint egyébként főleg az 50 év feletti korosztály tagjai kedvelik a minden nap 15:15-kor tartandó mélyvízi aquafitnesz foglalkozásokat, amelyek 20 percesek.

A foglalkozások népszerűek, így az október végén kezdődő hévízi utószezonban sem hagynak fel vele, hanem a fedett részben fogják megtartani az aquafitneszt.

A videón megnézheti, hogyan tornáznak a hévízi mélyvízben: