• Két és féléves előkészítő szakasz után jelentős turisztikai beruházás indul a Balatonnál.

  • A korábbi hírek szerint a projekthez a későbbiekben egy élményfürdő is kapcsolódni fog.

A „BalaLand Hotel***** – családi szálloda a Balaton közepén” fejlesztését a beruházó Szántód BalaLand Family Kft. 2017. júniusában indította el a tervezési munkák megkezdésével.

A beruházó által kiadott közlemény szerint a 2,5 éves tervezési szakasz eredményeként véglegesedett a 109 szobás, ötcsillagos kategóriájú szálloda koncepciója, összeállt a projekt finanszírozási háttere, és a munkaterület átadásával a beruházás a megvalósítás szakaszába lépett, elkezdődtek a hotel építésének konkrét munkálatai.

A projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében 3,449 milliárd forint összegű állami támogatás révén valósulhat meg. A 2019-es esztendő második felében megkezdett közbeszerzési eljárás eredményeként a Grabarics Kft. nyerte el a kivitelezési munkákat. A vállalkozási szerződés a felek között 2020. március 30-án került aláírásra.

A beruházás kivitelezési szakaszának tervezett befejezési határideje a 2022-as év második negyedéve.

Balaland Szántód Balaton látványterv

2018-ban egyszer már írtunk a fenti fejlesztésről. Az akkori hírek szerint egyébként BalaLand Family Park néven a későbbiekben egy egész évben nyitva tartó családi élményfürdő is épül majd a hotel mellé.