Masszázs, arcpakolás, pedikűr a négyéveseknek. Immár a legkisebbeknek is kínálnak speciális wellness-szolgáltatásokat egyes szállodák. Egyelőre még csak az Egyesült Államokban.

A Nők Lapja Café írása szerint Amerikában egyre több szülő nem a játszóházzal tudja le a szállodai gyerekfelügyeletet, hanem a legkisebbek már az anyukájukkal együtt vesznek igénybe különféle szépségápolási kezeléseket. Egyes szállodákban már külön gyermekkozmetikust és masszőröket alkalmaznak, sőt a kicsiknek különféle arcpakolásokat, pedikűrt-manikűrt is kínálnak. Ezek nem olcsó mulatságok, hiszen egy félórás kölyökmasszázs 85 dollárba, egy gyümölcsös spa-manikűr – jelentsen ez bármit is – pedig 45 dollárba kerül.

A hazai wellness szállodák esetében nem jellemző, hogy ennyire rágyúrjanak a gyerek-wellnessre. A magát gyermekbarát szállodaként hirdető zalakarosi MenDan Hotel a legkisebbeknek kínált szolgálatatásai között a speciális szobákat, a gyermekvilágot és a nekik szánt termálmedencéket említi. A gyermekbarát szobákban pelenkázó, kiságy, fürdető kád és bili is található. A gyermekvilág tulajdonképpen egy beltéri játszótér: mászókával, csúszdával, társasjátékokkal. A legkisebbekre gyermekfelügyelő vigyáz. A MenDan gyerekbarát éttermi szolgáltatásokat is kínál, etetőszékkel és bébiételekkel.