• Egy legális megoldással akár egy évvel is kitolható a SZÉP-kártyán lévő és május 31-én lejáró juttatás felhasználása.

  • Még mindig milliárdok várnak elköltésre.

A 2016-os év folyamán a munkaadók által a SZÉP-kártyákra feltöltött juttatások idén március 31-ig használhatók fel. A három kártyakibocsátó két hete közölt adatokat arról, hogy ebből a keretből még mindig 4,3 milliárd forint hever a számlákon. Ez egyébként jelentős növekedés az egy évvel ezelőttihez képest, akkor ugyanebben az időszakban 3 milliárd forint várt elköltésre.

A kibocsátók közül az OTP-s kártyákon még 3,3 milliárd forint, a K&H-s számlákon 460 millió forint, az MKB-s SZÉP-kártyával rendelkező ügyfeleknél pedig 587 millió forint várt elköltésre.

Nyilván sokan a május elsejei hétvégére, vagy a még előttünk álló pünkösdi hosszú hétvégére időzítik a megmaradt SZÉP-kártyás pénzük elköltését. Jó választás lehet a pénzek felhasználásához valamelyik magyarországi termálfürdő, ugyanis fürdőbelépőt mindhárom alszámla terhére lehet vásárolni.

Azoknak sem kell a pénzük elvesztésétől tartaniuk, akik a hó végéig semmiképpen sem tudják elkölteni a számlájukon ragadt pénzt. A megoldást pedig a fürdők jelentik, egy amolyan legális kiskapunak számító megoldással ugyanis a fürdők többségében meghosszabbíthatjuk a SZÉP-kártyás pénzek érvényességét.

A megoldás egyszerű: május 31-ig a kedvenc fürdőnk pénztárában a SZÉP-kártyával vásároljunk ajándékutalványt, vagy bérletet. Illetve egyes helyeken lehetőség van fürdőbelépőt váltani későbbi felhasználással, viszont ezek a jegyek a későbbiekben nem visszaválthatók. A bérletek érvényessége akár egy év is lehet, így a gyakorlatban akár jövő májusig felhasználható marad a SZÉP-kártyán rekedt juttatásunk.