Kovács Ágnes szakmai vezetésével úszóiskola indul a fővárosi Aquaworld Élményfürdőben. A Testnevelési Egyetemen edzői diplomát is szerzett korábbi úszóbajnok az élményalapú úszásoktatásra helyezi a hangsúlyt. Az egyedi tanítási módszer lényege, hogy élvezhető sporttá tegye az úszást.

Kovács Ágnes Aquaworld“Óvódás, kisiskolás korú gyermekeknél az oktató feladata, hogy játékosan szerettesse meg a vizet és az úszást. Nem az a cél, hogy versenyzőket neveljünk. Idővel úgyis eldől, hogy a kis úszópalánták maradnak-e ennél a csodálatos sportágnál, vagy egyszerűen csak aktív életmódot kedvelő, boldog, egészséges felnőttek válnak belőlük. Egy biztos, a sport szeretetére való nevelés alapja és eszköze a játékosság és a mozgással, vízzel járó élmények átadása” – nyilatkozta Kovács Ágnes.

Az élményalapú úszásoktatás azonban nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is elérhető, kezdőtől egészen a haladó szintig. Sőt, az úgynevezett Masters-csoportban profi úszókká válhatnak azok a 25 év felettiek, akik ugyan jól úsznak, de tovább szeretnék tökéletesíteni a technikájukat.

Kovács ÁgnesA Kovács Ágnes által kidolgozott módszer oktatása szeptember elsejétől kezdődik. Az úszásoktatások hétfőtől péntekig délutántól kora estig, szombaton pedig a reggeli órákban lesznek.