• A Bács-Kiskun megyei városban egy nemzetközi versenyek tartására is alkalmas uszoda és mellette egy élményfürdő építését tervezik.

  • Fél éven belül születhet meg erről a végleges döntés.

Múlt hónapban derült ki, hogy jó eséllyel megvalósulhat a bajaiak egyik régi nagy álma: a 80-as évek elején épült sportuszoda átépítése, valamint egy szabadtéri élményfürdő kialakítása. Baja városa elkészített egy ezzel kapcsolatos koncepciótervet, s most a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál „pattog a labda”, nekik kell ugyanis szeptember 30-ig dönteniük a „beruházás megvalósulásának feltételeiről”.

Mindenesetre jelen állás szerint három ütemben valósulhatna meg a fürdőfejlesztés. Ennek az első eleme az lenne, hogy egy 50 méteres – nemzetközi versenyek tartására is alkalmas – fedett úszómedence épülne a Petőfi-szigeten, a jelenlegi sportuszoda mellett. Amint ezzel elkészülnek, a régi uszodaépületet lebontják, majd a helyén egy új épületet húznak fel, ami a 25 méteres medencének adna helyet.

A leendő uszodában az 50 méteres és a 25 méteres medence mellett egy tanmedence, valamint egy kisebb wellness részleg is helyet kapna, utóbbiban jacuzzi és szauna is a vendégek rendelkezésére állna.

A projekt harmadik üteme lenne a szabadtéri élményfürdő, ami az uszodával szemközti területen épülne fel. Itt csúszdás élménymedence, hullámmedence, gyermekmedence kapna helyet.

Mindennek a tényleges megvalósulási ideje még nagyon sok tényezőtől függ, mindenesetre korábban Baja polgármestere arról beszélt, hogy reményei szerint 2020-ra a fejlesztés első üteme – az 50 méteres úszómedence – átadásra kerülhet.

Bajai uszoda és élményfürdő