Saját készítésű, aromaterápiás és gyógynövényekkel feldobott fürdőzéshez gyűjtött össze tippeket az egyik internetes portál.

Télen felértékelődnek az otthoni forró vizes fürdések, ehhez gyűjtött tippeket a Nők Lapja Café. Egyszerűen készíthető például aromaterápiás fürdő különféle illóolajak felhasználásával. Ezekből nem szükséges sokat felhasználni a fürdővízhez, néhány csepp elég lehet, hogy kellemes hangulatúvá varázsolja a fürdést. Lehet kombinálni is az olajokat, például kitűnő nyugtató fürdő készíthető bergamott-, levendula- és cédrusfaolaj keverékéből.

A Nők Lapja Café szerint gyógynövényes labdákat is érdemes lehet használni. Ehhez a szárított növényeket kis zsákokba kell csomagolni és mint teába a filtert, beletenni a kád forró vizébe. Kevésbé macerás és hatékonyabb megoldás lehet külön elkészíteni a forrázatot és azt önteni a fürdővízhez.

gyógyfürdő otthon

Feltöltődéshez levendulát, zsályát és kakukkfüvet. Az ellazulás elősegítésére pedig citromfüvet, macskamentát, hársfavirágot, kamillát és vasfüvet ajánlanak. Értelemszerűen előbbit inkább reggeli, utóbbit pedig az esti fürdéshez érdemesebb használni. Amennyiben valaki bőrápoló fürdőt szeretne készíteni, akkor körömvirágból, cickafarkból és kamillából összeállított keveréket érdemes a fürdővizéhez öntenie. Akik nem akarnak mindezekkel a fürdőszobában szöszölni, akkor az említett illóolajokból és gyógynövényekből akár lábfürdők is készíthetők.