• Mezőkövesden a végéhez közeledik az uszoda felújítása, valamint az új élményfürdő részleg építése.

  • Mindezek mellett egy tanuszoda is épült a városban.

A mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdőben az elmúlt években több beruházás is megvalósult, azonban a fedett uszoda teljes körű felújítása, valamint ehhez kapcsolódva az új élményfürdő átadása még várat magára. Eredetileg már egy éve el kellett volna készülnie ezeknek a fejlesztéseknek, azonban a kivitelezéssel megbízott cég nem, illetve hibásan végezte el a feladatokat. Emiatt az év elején szerződést bontottak velük és egy közbeszerzési eljárásban új kivitelezőt, a Szilvási Építő Kft.-t bízták meg az építkezés befejezésével.

A napokban a Borsod Online egyik cikkében a mezőkövesdi fürdőt érintő beruházásra is kitértek. Ebből kiderült, hogy jól halad az uszoda felújítása és élményfürdő építése is. Amennyiben továbbra is minden a tervek szerint alakul, akkor a kivitelező november végére befejezi a munkálatokat, így akár már idén is megnyithat az új, illetve megújult fürdőrészleg. Az új élményrészben hullámmedence, sodrófolyosó, valamint csúszda is lesz, ami egy új vendégkört vonzhat Mezőkövesdre, ahol kedvező belépőárakkal várják a fürdőzőket.

A városban ezzel párhuzamosan egy másik “vizes fejlesztés” is hamarosan révbe ér, ugyanis november végén várhatóan átadják a város új tanuszodáját.

A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Facebook oldalán már egy látványtervet is mutattak az új élményfürdőről:

Zsóry élményfürdő