• Az idei gyermeknapon már birtokba is vehetik a legfiatalabb fürdővendégek a vízi játszóteret.

  • Játszva ismerkedhetnek meg a gyerekek Cegléd nevezetességeivel.

Egy különleges vizes játszóteret épít fel a Ceglédi Termálfürdőben egy hazai vállalkozás, ráadásul teljesen ingyen. A vízi élményelemek tervezésével és kivitelezésével foglalkozó Eleven Kft. a május 27-28-i hétvégéig, azaz a gyermeknapig teljes funkcionalitásában át is adja a vizes játszóteret.

Ezt nem egy műanyag játékokkal telepakolt szimpla medenceként kell elképzelni, hanem egy olyan komplex berendezésként, ami játékos tanulási lehetőséget biztosít a fürdőbe látogató gyerekeknek.

A vizes játszótéri berendezés elektronikáján, az internetes és digitális alkalmazásokon, a digitális érintő képernyőkön és vezérlő panelokon keresztül láthatóvá válnak a vizes játszótéren Cegléd város századfordulós képei, eseményei. Megjelenik Rónay János bádogosmester kannagyára, megjelennek a városban működő Jedlik Ányos-féle, ma már a hungarikumok sorában lévő szikvízüzemek. Hallhatóvá válik Kossuth Lajos 1848. szeptember 24-i híres ceglédi toborzó beszéde, illetve a játszótéri alkalmazásokon keresztül a gyermekek betekintést kaphatnak a ceglédi 100-as küldöttség turini látogatásának virtuális eseményeibe.

A kérdésekre adott helyes válaszok jeleként pedig feltör a ceglédi főtér szökőkútjából a víz, továbbá víz csordul ki a híres ceglédi kanna szájából, illetve megjelennek a ceglédi savanyúvizes palackban a buborékok. A víz egyedi jellé, izgalommá, szórakozássá, jutalommá válik.

Ceglédi termálfürdőSzűcs Gyula, az Eleven Kft. ügyvezetője a Magyar Kultúra Napján tette meg a fenti felajánlást, az eseménynek ugyanis a társaság az egyik támogatója. Szintén az ügyvezető adta át az „Együtt Szaval a Nemzet” program keretében díjazott öt iskolának a Golden Fish díjat. Az elismeréssel nemcsak egy halacskás szoborhoz és oklevélhez jutottak az iskolák, hanem az Eleven Kft. felajánlása révén 30 darab fürdőbelépőt is kaptak, amelyek a hazai, illetve határon túli Aqua King Aquaparkokba érvényesek.