• Június 18-án startol a 10. Mapei Tour de Zalakaros kerékpárverseny, amelyen a kerékpáros legenda, az olasz Andrea Tafi is nyeregbe száll.

  • Az egykori világklasszis dedikált meze egy jótékonysági aukció keretében árverésre kerül.

Az idén jubiláló zalakarosi kerékpárverseny a sportolók mellett a családoknak is tökéletes hétvégi program lehet. A 33 kilométeres Karos Spa Kis-Balaton családi túrán keresztül a 60 kilométeres Zobori Élmény Park Teljesítménytúrán át, a leghosszabb 128 kilométeres Campagnolo Zalakaros maratonig mindenki megtalálhatja azt, amiben kipróbálná magát.

Minden táv a zalakarosi Gyógyfürdő térről indul és oda is érkezik vissza. Az útvonal menti frissítőállomásokon kerékpárszerviz is rendelkezésre áll majd, míg a biztonságról motoros rendőrök és útvonal-biztosítók gondoskodnak.

A már pénteken kiosztásra kerülő rajtcsomagokba többféle meglepetést rejtenek a szervezők, többek között zalakarosi fürdőbelépőket, belépőjegyeket a Zobori Élményparkba, de ezen kívül számtalan wellness hétvége is gazdára vár, több neves zalakarosi szálloda jóvoltából.

bicikli ZalakarosA verseny utáni sorsolás fődíjai idén is igazi különlegességeket rejtenek, például a Bikeline Hungary felajánlásából egy gyönyörű CTM Blade 1.0 országúti kerékpárt és a nagy testvérét, CTM Blade 2.0-t, valamint a Jankó Kerékpáros Csapata jóvoltából egy értékes CTM trekking kerékpárt. A Regina Étterem pedig egy CTM gyerekkerékpárt sorsol ki a családi táv indulói között.

A versenyen Andrea Tafi is részt vesz, aki a MAPEI Team tagjaként tekerte be magát a kerékpársport hőseinek csarnokába. Legkiemelkedőbb eredménye a 1996-os legendás Párizs-Roubaix kerékpárverseny 250 kilométeres távján elért győzelem.

Andrea Tafi egy dedikált mezt ajánlott fel a MAPEI Magyarország által kezdeményezett jótékonysági aukcióra. Az árverésen befolyt teljes összeget a Gézengúz Alapítvány kapja.

Egy csapat – egy cél: Bemutatkozik a Szabadics Ride Company Challange

2017-ben először, a MAPEI Tour de Zalakaros szombati napján kerül megrendezésre az első hazai kerékpárverseny a céges csapatok számára a Szabadics Zrt. és a TEKER Egyesület szervezésében. A 4-5 fős csapatok 33 kilométeren, egy teljes Kis-Balaton körön tehetik próbára magukat – profi időméréssel és útvonal biztosítással.

A csapatverseny fődíja a 2017 júliusában megnyíló négycsillagos Park Inn by Radisson Zalakaros által felajánlott 10 fős, 2 napos céges rendezvény, valamint szintén a nyertes csapat jutalma a GESU Bikewear jóvoltából egy céges arculatra szabott profi kerékpáros mez a teljes csapat számára. A Kódguru Kft. egy közel 200 ezer forint értékű CTM kerékpárt is kisorsol a nevezők között.

A nevezési díjakból származó bevétel szervezési költségeken felül megmaradó részével a Magyar Kerékpáros Szövetség a 2017-es Siketlimpiára és a 2020-as Paralimpiára készülő válogatott munkáját kívánja támogatni.