• Korábban üvegházakat és épületeket fűtöttek, valamint egy medencét is üzemeltettek a már évek óta elfolyó győrszemerei termálvízzel.
  • Akár turisztikai céllal is lehetne használni a kénes vizet.

Pénteken már írtunk a Győrszemere határában szabadon elfolyó termálvízről. Most viszont már egy videót is tudunk mutatni a kútról, ugyanis a TV2 hírműsora is beszámolt az esetről. Néhány újdonság is kiderült az elhagyott termálforrásról.

Győrszemerei termálforrásEzen a területen az 1950-es években végezték az első próbafúrásokat és akkoriban teljesen kiépítették a területet. Elsősorban nem turisztikai céllal hasznosították a termálvizet, hanem üvegházakat, épületeket fűtöttek vele. Nyaranta pedig egy kisebb medencét is feltöltöttek a vízzel, amit a helyiek előszeretettel használtak.

A fentieket működtető vízkutató társaság viszont a 90-es években megszűnt. A termálkutat ugyan szakszerűen lezárták, viszont fémtolvajok ellopták a kút lefojtását, így már évek óta szabadon elfolyik a víz, ami az illata alapján kéntartalmú lehet, csakúgy mint a Dunaalmáson hasonló módon kárba vesző víz.