• A pénzügyi szektorból érkezett a Gyulai Várfürdő új vezetője.

  • Az eddigi igazgató több mint öt éven át vezette a létesítményt, az irányítása alatt épült fel az AquaPalota élményfürdő.

Tegnap sajtótájékoztatón jelentették be, hogy új ügyvezető igazgatója lesz a Gyulai Várfürdőnek. December elsejétől Kun Miklós veszi át az igazgatói feladatokat, az addig tartó időszakban pedig ideiglenesen Balogh András főmérnök látja el a fürdő vezetésével kapcsolatos teendőket.

Görgényi Ernő, a város polgármestere elmondta, hogy Gyulán 2011 óta folyamatosan nő a vendégéjszakák száma, valamint a fürdő forgalma is. Olyan személyt kerestek a Várfürdő élére, aki ezt a fejlődési pályát továbbra is garantálni tudja. „Tisztában vagyok vele, hogy milyen felelősséggel jár ez a megbízatás. Hiszen tudom, hogy a fürdő milyen jelentős szerepet tölt be a város életében. Olyan időszakban vesszük át a fürdő irányítását, amikor a fürdő és az egész magyar fürdőkultúra felívelő szakaszban van” – mondta a frissen kinevezett ügyvezető, aki beszélt arról is, hogy Gyulán a következő évek nagy fejlesztési projektjei a Szigeterőd-program és a versenyuszoda megépítése lesznek.

Gyulai élményfürdőKun Miklós közgazdász végzettségű és pénzügyi területről igazol át a turisztikai szakmába. Az elmúlt közel tíz évben a K&H Banknál dolgozott Budapesten, ahol már a felmondási idejét tölti. A Várfürdőt eddigi igazgatója, Boros László Attila saját kérésére, magánéleti okokból távozik a posztjáról, október 31-i hatállyal. A leköszönő ügyvezető 2011 óta töltötte be ezt a posztot, akkor Kovacsics Imrét váltotta a fürdő élén. Boros László Attila irányítása alatt valósult meg a fürdő elmúlt időszakának legnagyobb beruházása, az AquaPalota élményfürdő felépítése.

Itt megtekintheti a Gyula Televízió beszámolóját a vezetőváltásról: