Ahhoz képest, hogy milyen hűvös idővel indult a nyári strandszezon, jó forgalmat tudtak elérni a hazai fürdők – derült ki a Turizmus Online összeállításából. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által működtetett fővárosi strandfürdőket érzékenyen érintette a májusi és a júniusi kedvezőtlen időjárás. A Palatinus és a Dagály Fürdőt emiatt a tavalyinál 30 százalékkal kevesebb vendég kereste fel. A társaság fedett gyógyfürdőiben viszont kedvezően alakult a forgalom, ami kompenzálta a strandfürdők miatti bevételkiesést.

Nagykátai strandfürdő (fotó)A Magyar Fürdőszövetség szerint Bükfürdő, Gyula, Harkány, Kecskemét és Sárvár termálfürdői a tavalyihoz hasonló nyári forgalmat, valamint árbevételt tudtak elérni. A stagnáló forgalmon belül egyébként nőtt a családos vendégek száma, amit a fürdőket tömörítő szakmai szervezet a SZÉP Kártya-használat felfutásának tulajdonít. Új jelenség volt idén a kedvező árú, kifejezetten gyermekeknek szánt belépőjegyek bevezetése. Harkányban a helyi általános iskolások 200 forintért válthattak belépőjegyet a strandfürdőbe. A Sárvári Fürdőben pedig az osztálykiránduláson résztvevő gyerekeknek kínálnak olcsó jegyeket. A Fürdőszövetség szerint ezek az akciók azért fontosak, mert így a gyerekek felnőve nagyobb eséllyel válnak elkötelezett fürdőlátogatóvá.

Arról már a Zalai Hírlap számolt be, hogy májustól szeptemberig 350 ezer vendég fordult meg a Zalakarosi Termálfürdőben. A fürdő vendégforgalma júliusban és augusztusban is jelentősen meghaladta a tavalyit. A nyáron napi átlagban 4000 vendéget fogadott a fürdő, de volt olyan nap, amikor 8500 belépőjegyet értékesítettek. Zalakaroson is tapasztalták a családos vendégek számának a növekedését, amit nem véletlen, ugyanis a termálfürdő vezetősége kifejezetten törekszik arra, hogy a gyógyászati szolgáltatások miatt érkezők mellett a családokat is megszólítsák. Emiatt alakították ki még tavaly a szabadtéri vízi gyermekvilágot, aminek a fedett párját augusztusban adták át a fürdőzőknek, a hivatalos megnyitója pedig ezen a hétvégén lesz.