• A korábbinál magasabb minőségi kategóriába sorolták a kisújszállási Hotel Kumániát.

  • A 2012 óta üzemelő szállodához termálfürdő és gyógyászati részleg is tartozik.

Az elmúlt év során a Kisújszálláson található Hotel Kumánia vezetősége a szálloda újraminősítését kezdeményezte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségénél (MSZÉSZ). A kisújszállási gyógyszálloda 3*superior kategória elérését célozta meg, amit sikerült is elérniük.

A szállodát üzemeltető Kumánia Gyógyfürdő Kft. vezetőségének közleménye szerint a helyszíni ellenőrzést, majd a bírálóbizottság döntését követően 2016 decemberétől használhatják a 3*superior elnevezést.

Az elismerést 2017. január 12-én Zámbori Péter, a társaság ügyvezetője (a képen balra) és Varga Zsolt szállodaigazgató vette át Budapesten az MSZÉSZ központjában.

Kumánia vezetőségA Hotel Kumánia és a hozzá kapcsolódó termálfürdő 2012 tavaszán nyitotta meg kapuit. A fürdőrészlegben öt beltéri és két kültéri medence várja a vendégeket. Mindezek mellett szaunarészleg is található a létesítményben, ahol wellness és gyógyászati kezeléseket is kínálnak.

Kumánia Kisújszállás fürdőA társadalombiztosítás által támogatott balneoterápiás kezelések közül a Kumánia gyógyászati részlegén medencefürdő, gyógyvizes kádfürdő, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavfürdő, orvosi gyógymasszázs, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna, valamint a 18 év alattiak csoportos gyógyúszása is elérhető.