• Naponta 168 kezelést tudnak elvégezni a kórház vadonatúj iszapkezelőiben.

  • Hamarosan a vizes kezelőhelyiségek is megújulnak.

Modernebb környezetben vehetők igénybe az iszapkezelések a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban, miután a közelmúltban felújították a kezelőhelyiségeket. Ez egy 2012-ben kezdődött fejlesztési folyamat része, aminek keretében a fogadóépület, a szakrendelők, az elektroterápiás részleg és a medencetér már megújult. Az iszapkezelőket követően pedig várhatóan ősszel a felújított vizes kezelőket adják át, majd a gyógytorna- és a masszázshelyiségek kerülnek sorra.

A Hévízi Televízió tudósításából kiderült, hogy a most megújult iszapkezelőknél maga a gyógyászati technológia változatlan maradt, viszont a körülmények komfortosabbá váltak. Egyszerre 24 beteget tudnak ellátni, – köztük kerekesszékes pácienseket is tudnak fogadni – napi szintem pedig 168 kezelést végeznek.

Miután egy kezeléshez körülbelül másfél vödörnyi iszap szükséges, napi szinten 200-220 vödör iszapot használnak fel a hévízi kórházban. Ezt a mennyiséget hat darab, 600 literes iszapfőzővel állítják elő.

Az iszapkezeléseket általában a kopásos, meszesedéses mozgásszervi betegségeknél, baleseteket és sportsérüléseket követő rehabilitáció során, továbbá egyes nőgyógyászati és bőrgyógyászati betegségek esetén alkalmazzák.

Itt nézheti meg a Hévízi Televízió tudósítását: