• Az eddigi megbízott főigazgató vette át a hévízi kórház vezetését.

  • Szeretne nagyobb figyelmet fordítani a fiatalok és a középkorúak egészségügyi problémáira.

  • Ennek keretében már új szolgáltatást is bevezettek.

Február elseje óta dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna tölti be a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház főigazgatói posztját. Az intézmény korábbi főigazgatója, dr. Kvarda Attila tavaly kora ősszel, egészségi okokból lemondott, azóta dr. Mándó Zsuzsanna megbízott főigazgatóként vezette a kórházat.

A reumatológiai és mozgásszervi rehabilitációs szakképesítéssel is rendelkező új főigazgató 2001 óta dolgozik a hévízi kórházban, 2011 óta orvosigazgatóként. A kórház új orvosigazgatójává dr. Aradvári Lászlót nevezték ki.

A főigazgató a Hévízi Televíziónak elmondta, hogy a jövőben több figyelmet fordítanának a fiatalok és a középkorúak egészségügyi problémáira, ennek keretében pedig új szolgáltatásokkal bővítik az intézmény kínálatát. Ezek közé tartozik – és már el is indult – a 18 év alattiak csoportos gyógyúszása, ami tartási rendellenességek esetén vehető igénybe. Ezen felül a későbbiekben gyerekek és felnőttek számára is szerveznének úszásoktatást.

A kórházban a jelenlegi járványhelyzetben is működik a járó- és a fekvőbeteg ellátás. A járóbetegek jelenleg ugyan a Hévízi Tófürdőt nem használhatják (tehát a gyógytóban nem úszhatnak), azonban kádfürdős formában lehetőség van a gyógyvizes fürdőzésre. Ezen felül most még nincs ugyan csoportos víz alatti gyógytorna és súlyfürdő, de az egyéb kezelések mind rendelkezésre állnak.

Hévízgyógyfürdő reumakórház