• Stratégiai megállapodást is írt alá a múlt héten Papp Gábor, Hévíz város polgármestere Csungkingban.

  • Kínában is számítanak Hévíz gyógyturisztikai tapasztalataira.

Egy hévízi küldöttség is részt vett a 2019. május 15-19. között megrendezett Nyugat-Kínai Nemzetközi Kereskedelmi és Befektetési Vásáron. A magyar delegáción belül a Zala megyei üdülőhelyet Papp Gábor polgármester, Kepli József János alpolgármester és H. Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Kft. ügyvezetője képviselte.

A befektetési vásáron, ahol közel száz országból és régióból közel hétezer vállalat, valamint 130 ezer vendég jelent meg, Hévíz önálló standdal mutatkozott be. A vásárral párhuzamosan tartották meg a 2. Magyar-Kínai Termálipari Együttműködési Fórumot is.

A szakmai eseményen, közel háromszáz egészségturisztikai szakember jelenlétében két stratégiai együttműködést írt alá Hévíz. Beibei városával kötött stratégiai megállapodást Papp Gábor, Hévíz polgármester, amelynek célja partneri kapcsolat kialakítása a termálvíz hasznosítási lehetőségek valamint turisztikai fejlesztések témakörében.

H. Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója pedig háromoldalú stratégia megállapodást kötött a Hakone Csoporttal valamint a Nanjing SOHO Healthy Town Investmenttel, amelynek célja a Hévízi Tradicionális Kúra népszerűsítése, valamint szakértelmének hasznosítása kínai termál turisztikai beruházások kapcsán.

Az együttműködési megállapodások hozzájárulhatnak a kínai vendégszám és tartózkodási idő növeléséhez, valamint a Hévízi Tradicionális Kúra nemzetközi ismertségének növeléséhez.  Emellett erősítik a magyar és kínai kormány között idén áprilisban lefektetett Ötpontos Tervet, a vízügyi és kifejezetten a gyógyvíz hasznosítási együttműködések területén.