• A kánikulai napokon több tízezer vendég választja a strandolása helyszínélül Hajdúszoboszlót – mondta a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója az MTI érdeklődésére.

  • Idén újabb fejlesztés kezdődik a fürdőben.

Czeglédi Gyula tájékoztatása szerint szombaton 21 ezren, vasárnap 20 ezren, hétfőn 15 ezren keresték fel Európa legnagyobb fürdőkomplexumát. Az idén a Hungarospa fürdőszolgáltatásait csaknem egymillió vendég vette idénybe, ami 1,8 százalékos növekedés a múlt évhez képest. A fürdő gyógyászati részlegében pedig 466 ezer kezelést végeztek, 8 százalékkal többet, mint az előző év hasonló időszakában.

A Hungarospa vezérigazgatója beszámolt arról is, hogy az elmúlt évek felmérései szerint egyre többen érkeznek hozzájuk gyerekekkel, ezért az idén – a családok évében – két új gyerekmedencét építettek saját forrásból, mintegy 100 millió forint költséggel. A beruházás eredményeként a strandfürdőben már 5 gyerekmedencével, az Aquaparkban pedig további 4 medencével várják a legkisebbeket.

Hungarospa Hajdúszoboszló strandfürdőCzeglédi Gyula emlékeztetett rá, hogy a kormány tavaly fogadta el a Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy-Tisza tó térségnek kiemelt turisztikai térséggé való fejlesztési tervét, amelynek alapján két további jelentős beruházásra készülnek a fürdőben.

A strand terültén hamarosan új élményövezetet alakítanak ki: a belföldi forrásból 1,5 milliárd forint támogatású, összesen mintegy 2 milliárdba kerülő beruházás kivitelezése várhatóan még az idén megkezdődik. Bővítik a fedett élményfürdőt is, amelynek a forgalma a 2010-es átadása óta folyamatosan növekszik, s az utóbbi négy évben gyakorlatilag állandóan telt házzal működik.

Czeglédi Gyula kifejtette azt is, hogy a város a jövőben is jelentős szerepet akar játszani a magyar turizmus és a magyar egészségturizmus fejlesztésében, ezért is ad otthont a hajdúszoboszlói strand szeptemberben a polgármesterek idei találkozójának. A rendezvényen – amelyen átadják Az év polgármestere, Az év alpolgármestere és Az év jegyzője díjakat -, a településvezetők konferencián cserélnek véleményt a turizmus fejlesztési lehetőségeiről.

(MTI)