• Főleg a helyiek és a környéken élők ismerik és szeretik a Vasváron található fürdőt, ami szép környezetben fekszik.

  • A jegyárak terén a legolcsóbbak közé tartozik a termálfürdő.

  • Aki szereti a kisebb, de hangulatos fürdőket, annak tetszeni fog a vasvári.

A legolcsóbb termálfürdőkről készült összeállításban emlegettük a Vasváron található termálfürdőt, ahová egy teljes áron kínált napi belépőjegy mindössze 900 forintba kerül. Összeszedtünk néhány tudnivalót a településről és a fürdőről.

A több mint 4000 lakosú Vasvár, ahogy a neve is mutatja, Vas megyében található. Szombathelytől délre 30 kilométerre, Zalaegerszegtől 25 kilométerre északra, Hévíztől 60 kilométerre. Érinti a Szombathely-Nagykanizsa vasútvonal, így vonattal is megközelíthető.

Vasvár település1963-ban olajat kerestek a település határában, ám végül termálvizet találtak. Idén tavasszal, amikor egy újabb termálkút fúrásába kezdtek Vasváron, a polgármester viccesen meg is jegyezte: milyen jó lenne, ha most vizet keresve olajat találnának. Azóta egyébként eredményes lett a félmilliárd forintos termálvízkereső projekt, olajat nem, viszont 2500 méteren ismét meleg vizet találtak. Az újabb kútfúrást nem turisztikai célokból valósították meg, hanem a távfűtést szeretnék a geotermikus energiával biztosítani.

Vasvár termálfürdőA vasvári termálfürdő Szentkútfürdő néven is ismert. Ez onnan ered, hogy a szentkúti ősbükkös mellett – hangulatos környezetben – található a fürdő. A létesítményben összesen három medence működik: gyermekpancsoló, 34-35 Celsius-fokos termálvizes ülőmedence, valamint egy kevert vizű, hűvösebb (25 fokos) úszómedence.

Vasvár termálfürdőA kis termálfürdőt elsősorban a helyiek és a környékbeliek (például a körmendiek) látogatják, de sok osztrák vendégük is van. A jegyárak kapcsán már emlegettük a 900 forintot, ami a legdrágább belépő. A gyerekek és a nyugdíjasok már 500 forintért beléphetnek. 10 fő felett fejenként 700 forintért váltható felnőtt és 400 forintért gyermek/nyugdíjas csoportos belépőjegy. Zárás előtt 2 órával pedig 300 forintos úszójegy is vásárolható.

A fürdő 10-től 19 óráig tart nyitva, de csak a nyári strandszezonban működik. Azaz aki még az idén szeretné kipróbálni a fürdőt, annak nem árt igyekezni.

A Lentiben épülő termálhotelről ide kattintva olvashat.