A tervek szerint egy év múlva ilyenkor már vendégek töltik meg a legújabb mórahalmi hotelt, amely majd gyógyászati szolgáltatásokat is kínál.

Hamarosan új szálloda építése kezdődik Mórahalmon. A leendő háromcsillagos hotel 28 szobás, és 57 férőhelyes lesz és az Elíxir Medical Wellness Hotel nevet fogja viselni. Ahogy az elnevezés is mutatja, a hotel kínálatában jelentős szerepük lesz a helyben elérhető gyógyászati szolgáltatásoknak. A szálloda 709 millió forintos költségvetésből épül, amiből 496 millió forinthoz egy Európai Uniós pályázat révén jutott az építtető Móra-Art Kft. A tervek szerint november végéig kell befejezni az építkezést, az átadás pedig jövő év elején várható.

Az új szálloda a Mórahalmi Termálfürdő és a Colosseum Hotel között lesz, így a vendégek kényelmesen megközelíthetik a fürdőt. Ezen a helyen egyébként korábban a mórahalmi városháza működött. A beruházás első lépéseként lebontják a lenti fotón is látható régi épületet.

Mórahalom Elixír Hotel

Balra a termálfürdő, jobbra a Colosseum Hotel, a középen lévő épület helyén lesz a szálloda.

Az Elíxir szálloda beruházója nem ismeretlen Mórahalmon. A Móra-Art Kft. tulajdonosa, a Thermálgyűrű Kft. ugyanis panziót üzemeltet a településen. Utóbbi cég tulajdonosa pedig – a Promenádó Kft.-n keresztül – Bobvos Pál, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi docense.