Zalakaroson csaknem mindegyik jelentősebb szálloda és a település fürdője is programokkal készült az év utolsó napjára. Már november végén arról írtunk, hogy a négycsillagos Karos Spa egyik szilveszteri csomagajánlatát le kell zárni, mert elfogyott a gálavacsorán rendelkezésre álló férőhely. Az MTI és a Zalai Hírlap beszámolójából pedig az derül ki, hogy más zalakarosi szállodák is teltházzal üzemeltek az év végi időszakban. Minden szoba elkelt az AquaTherm Hotelben és szilveszterkor a magyar vendégek domináltak a szállodában. A szintén jó év végi telítettséggel üzemelő zalakarosi Art Hotelben pedig 95 százalékos volt a magyar vendégek aránya.

A már említett Karos Spában 2012 szilveszterén a korábbi évhez képest kevesebb külföldi vendég volt, a Hotel Freyában viszont ezzel ellentétes tendenciát tapasztaltak. Náluk most viszonylag sok szlovén, cseh, szlovák és osztrák vendég is szilveszterezett. A Zalakarosi Termálfürdő nagy szilveszteri attrakciója volt az Irigy Hónaljmirigy fellépése. Az esti fürdős buli túltett a várakozásokon, ugyanis közel 600-an váltottak jegyet a termálfürdőben rendezett programra.

Hévízen pedig szilveszterkor is folytatódott az a tendencia, hogy egyre több oroszországi turista keresi fel a tófürdőjéről ismert üdülőhelyet. Az RTL Klub híradójának lenti tudósításában is egy orosz turistákat hozó chartergépről számolnak be. A tudósítás szerint az orosz vendégek zöme ráadásul csak január 7-e után tér haza.