• Egy évben öt hónapon át tart nyitva a Zalaszentgróton található termálfürdő.

  • A koronavírus-járvány csak egy picit rövidítette meg az idei szezonjukat.

Idén ma tart(ott) utoljára nyitva a zalaszentgróti Szent Gróth Termálfürdő. A nagyon szép, nyugodt környezetben fekvő termálfürdő esetében a szeptember végi zárás nem rendkívüli esemény, ugyanis szezonálisan üzemelnek.

Ebben az évben eredetileg május elsején nyitottak volna, de a járványhelyzet miatt ez egy kicsit tolódott, végül május 16-án nyitották ki a fürdőt. Az akkor érvényes szabályoknak megfelelően első körben a szabadtéri medencéket vehették birtokba a vendégek, majd június 19-én a fedett fürdőrész medencéit is beüzemelték.

A zalaszentgróti fürdő szempontjából az idei szezonban változást jelentett, hogy visszakerült az önkormányzat tulajdonában lévő Szentgrótért Kft. kezelésébe. Az ezt megelőző három évben ugyanis egy külső cég bérelte a termálfürdőt, de 2020-tól már nem szerettek volna élni ezzel a lehetőséggel.

A Szentgrótért Kft. az idei szezonra megjavíttatta a vízi csúszdát, napvitorlás árnyékolókat szereltek fel a kinti ülőmedencéhez, felújították az öltözőben lévő padokat, valamint újrafúgázták a beltéri medencéket.

Zalaszentgróti termálfürdőNyaranta sokan a Balaton mellől is ellátogatnak a szentgróti fürdőbe, ami 2001-ben nyitotta meg a kapuit és 2005-ben bővült egy fedett részleggel. A termálfürdőben négy szabadtéri és négy fedett medence áll a vendégek rendelkezésére az év öt hónapjában. A most kezdődő leállást követően – a tervek szerint – 2021. május 1-jén nyitják meg újra a fürdőt.