• Cziráki László több mint két évig vezette a fürdőüzemeltető társaságot.

  • A dolgozók helyzetét május végéig rendezték.

Április 7-én, közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonya Cziráki Lászlónak, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatójának. A közgazdász végzettségű szakember 2018 január elseje óta irányította Zalakaros város többségi tulajdonában lévő társaságot. Ebben a pozícióban egyébként a nyugdíjba vonuló Krampek Mihályt váltotta.

Cziráki László vezetése alatt – többek között – felújították a fürdő gyógycentrumát és egy új szaunavilágot alakítottak ki, valamint a Fürdő Hotel is megújult. „A többségi tulajdonos önkormányzatnak és a vezérigazgatónak eltérő elképzelései voltak a jelen és a jövő stratégiáit, teendőit illetően” – így indokolták a Karosi Krónika című helyi lapban a vezérigazgató távozását.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere Végh Andort, a fürdő felügyelőbizottságának egyik tagját kérte fel, hogy az új vezérigazgató kinevezésééig felügyelje a termálfürdőt, működjön együtt a társaság vezetőhelyetteseivel, tegyen javaslatot a szükséges intézkedések megtételére.

Mindennek kapcsán a polgármester azt javasolta a Zalakarosi Fürdő vezetőségének, a munkáltatói jogokat gyakorló gazdasági igazgatónak, hogy a társaság állásidőn lévő dolgozói részére 2020. május 1. és 31. között az alapbérük 40 százaléka, de legfeljebb bruttó 150 ezer forint kerüljön kifizetésre.

Zalakarosi Fürdő gyógycentrum