• A gyakori kánikulai időszakokban sokan látogattak el a megye termálfürdőibe.

  • Rossz időben pedig a Balatonnál üdülők töltötték meg a somogyi meleg vizű fürdőket.

A Somogy Televízió keddi hírműsorának beszámolója szerint jó szezont zártak a megyében található termálfürdők: 20 százalékkal magasabb árbevételt és vendégszámot értek el, mint tavaly nyáron. A megnövekedett vendégforgalom elsősorban a jó időnek köszönhető, ugyanakkor a hűvösebb napokból is tudtak profitálni Somogy megye termálfürdői. Ilyenkor ugyanis sokan a Balaton mellől keresték fel valamelyik közeli, meleg vizű fürdőt, még a a tó déli partjától 70 kilométerre lévő kaposvári Virágfürdőbe is jó néhányan ellátogattak az esős, hűvös nyári napokon.

Kaposvár Virágfürdő

A Virágfürdőnek idén nyáron 120 ezer vendége volt. Szabó-Löffler Zita, a kaposvári fürdő vezetője elmondta, hogy főleg Somogy, Tolna, Baranya és Pest megyéből érkeztek hozzájuk vendégek, de egyre több volt a külföldi vendég is, főleg horvátok és németek látogattak Kaposvárra. Érdekes az is, hogy rengeteg – három hónap alatt 170 – csoport is megfordult fürdőben.

Marcali Termálfürdő

A legmeglepőbb dolgot Györkös Tamás, a Marcaliban található termálfürdő vezetőjétől hallottuk: állítása szerint náluk a külföldi vendégek aránya elérte az 50 százalékot. Elsősorban németek, hollandok, oroszok és a környező országokból érkező turisták látogattak el Marcalira. Györkös Tamás szerint azért kedvelik a vendégek a fürdőt, mert 10 hektáron terül el, sok a zöldfelület, így a legnagyobb kánikulában sem volt náluk elviselhetetlenül nagy tömeg.

Igal éjszakai fürdőzés

Augusztus utolsó hétvégéjén naponta 3000-en váltottak jegyet az Igali Termálfürdőbe. Gellért Attila, a fürdő marketingvezetője szerint a sikerük titka a rengeteg nyári program volt, amit nagyon kedveltek a vendégek, és ez a bevételeikben is megmutatkozott. Igalon jövőre újdonságként 2 röplabdapályát, egy streetball pályát és egy lábtengó pályát is kialakítanak.