• Nem árt délre figyelni, mert szövetkezni kezdtek a balkáni gyógyfürdők.
  • Belátták, hogy a minőség fejlesztésével tudnának kedveltebb turisztikai célponttá válni.
  • Pár hete a Kehida Termál társtulajdonosa már beszélt arról, hogy egyre több konkurenciája lesz Magyarországnak a régióban.

A szerb, szlovén, horvát és török gyógyfürdőket tömörítő szövetségek létrehozták a Balkáni Gyógyfürdő Intézetet – írja  a Figyelő Online, ők pedig a Tanjug hírügynökség anyagai között találták a hírt. Mint kiderült, az említett országok fürdőszövetségei már tíz éve együttműködnek, s az intézet létrehozásával ennek most hivatalos formát is adnak. Az új szervezet egyik fontos célja, hogy új szabvány-előírásokat vezessenek be a balkáni gyógyfürdőknél.

Nem részletezik, hogy ez mit jelent, de kizárásos alapon a fürdőik minőségének európai szintre történő felhozása lehet a céljuk. Szeretnék azt is, ha ennek kapcsán a balkáni térség turizmusának egyik fő vonzerejét jelentenék a gyógyfürdők.

Pacséri Tófürdő

A Pacséri Tófürdő Szerbiában, a magyar határ közelében. Tavaly adták át, idén már fejlesztenék tovább.

Egy közelmúltbeli rádióinterjúban Horváth Tihamér, a Kehida Termál egyik tulajdonosa éppen arra hívta fel a figyelmet, hogy a tőlünk délre fekvő országok egyre nagyobb versenytársai lehetnek a magyar egészségturizmusnak. A szakember külön kiemelte Romániát és Szerbiát, ahol jelentős fejlesztések zajlanak. Azt is hozzátette, hogy a régiós versenytársakkal csak minőségi szolgáltatások nyújtásával tudjuk felvenni a versenyt.