• Várhatóan már december első felében használatba lehet venni a megújult szombathelyi uszodát.

  • Az új termál- és wellnessrészleg jövőre készülhet el.

A szombathelyi uszoda felújítását a nyáron kezdték el, emiatt idén már a mellette lévő szabadtéri termálfürdő sem nyitott ki. A több mint kétmilliárd forintból megvalósuló beruházás révén nemcsak az 1981-ben átadott uszoda újul meg, hanem szaunavilággal, pezsgőfürdővel, gőzfürdővel, új termálvizes medencével bővül a létesítmény.

Utóbbiakra ugyan még várni kell, viszont a Szombathelyi Televízió beszámolója szerint az uszoda felújítása a héten gyakorlatilag befejeződött. Az épületet már átadta a kivitelező, jelenleg az épület műszaki ellenőrzése zajlik, s várhatóan heteken belül megnyithatják a nagyközönség előtt is az uszodát.

A munkálatok során kicserélték a nyílászárókat, a tetőszerkezetet, valamint hőszigetelték az épületet. Felújították és égéskésleltető anyaggal látták el az álmennyezetet. A vízforgató berendezés maradt a régi, de a levegőelszívó rendszert modernizálták. A fürdő munkatársai már az épület takarításán dolgoznak, s hamarosan megkezdődik az úszómedence vízzel való feltöltése is.

Ilyen volt korábban a fürdő. Előtérben a kültéri termálmedence, háttérben az uszoda épülete.

Szombathelyi TermálfürdőA látványtervek szerint ilyen lesz az uszoda, illetve a termálfürdő.

Szombathelyi uszoda