Számos karácsonyi és szilveszteri, valamint a két ünnep közötti program várja az Alsópáhokra és Zalakarosra érkező vendégeket. Van, ahol egyes szilveszteri csomagajánlatoknál már betelt a férőhely.

A jelentősebb ünnepek alatt az alsópáhoki Kolping Hotel mindig telt házzal üzemel, és most is jelentős az érdeklődés az ünnepi időszakra összeállított ajánlataik iránt. A Hévíz közelében található szálloda egyébként hosszú éveken át nem volt nyitva karácsonykor. A vendégek részéről azonban néhány éve már akkora lett az igény a karácsonyi nyitva tartásra, hogy szakítottak ezzel a hagyománnyal. A szálloda marketing vezetőjének, Kutai Dórának az elmondása szerint az ünnepeket jellemzően belföldi vendégek töltik a Kolping Hotelben.

Az alsópáhoki szálloda karácsonyra, szilveszterre, és a két ünnep közötti időszakra is összeállított csomagajánlatokat. A karácsonykor érkező vendégeket félpanziós ellátással, ezen felül december 24-én ebéddel és ajándék itallal, valamint ünnepi vacsorával várják. Az ajánlat egy 1500 forintos kupont is tartalmaz, ami a szálló fodrászati, vagy kozmetikai szolgáltatásaira használható fel. A szobákba ásványvizet készítenek be és gyermeknek, valamint felnőtteknek szóló programokat állítottak össze. Utóbbiak közé tartozik a légvár, gokartozás, gesztenyesütés, de bábelőadással és diavetítéssel is szórakoztatják a legkisebbeket.

Kolping Hotel: a wellness-részleg használata is a csomagajánlatok része

A Kolping Hotel két ünnep közötti ajánlata december 26-29. között vehető igénybe. Ez szintén félpanziós ellátást tartalmaz. Ezen felül a szobába bekészített ásványvizet, gyermekanimációt, felnőtt- és gyermek főzőiskolát, egy alkalommal menü-ebédet, valamint élőzenés gyerekkoncertet is magában foglal.
Az alsópáhoki szálló szilveszteri csomagja december 29 és január 2. között érvényes. A szokásos félpanziós ellátást, és az érkezéskor bekészített ásványvizet, továbbá minden nap grátisz gyermekprogramokat tartalmaz. A hotelben 29-én élőzenés táncestet szerveznek, 30-án fellép Bödőcs Tibor humorista, szilveszterkor pedig Fluor Tomi és az Irigy Hónaljmirigy. Az év utolsó napján tombola, éjféli szerencsehozó vacsora és tűzijáték is lesz a Kolping Hotelben. A szilveszter előtti napokban a szálloda uszodája is a megszokottnál tovább tart nyitva.

Zalakaros: minden este fellépők

A zalakarosi Hotel Karos Spának van olyan szilveszteri csomagajánlata, ami november eleje óta már nem foglalható. A szállodában rendezett szilveszteri gálavacsorájukon ugyanis maximum 450 főt tudnak elhelyezni és az már betelt. Viszont a hotel ennél nagyobb szálláskapacitással rendelkezik, ezért összeállítottak egy másik szilveszteri csomagot „szomszédolós szilveszter” néven, ami az eredeti ajánlattól annyiban különbözik, hogy a szilveszteri vacsorát, és az esti programokat az egyik Zalakaroshoz közeli étteremben tartják.
Mint Dömötörfy Ildikó marketing managertől megtudtuk, az elmúlt évek tapasztalatai alapján 24-től 27-ig a vendégek száma folyamatosan emelkedik, s összesen 5-600 vendég tölti náluk a téli szünetet. A Karos Spában ilyenkor 90 százalékban magyar vendégek foglalnak szállást.

Karos Spa: kelendőek a szilveszteri csomagajánlataik

A Karos Spa karácsonyi csomagja december 24-29. között foglalható és bőséges büféreggelit, valamint büfévacsorát tartalmaz. Természetesen magában foglalja a szálló saját wellness-részlegének a használatát is. Minden este programokkal is várják a vendégeket. 24-én este közös karácsonyfa díszítést szerveznek, valamint karácsonyi dalokat játszanak gitáron. Karácsony első napján gospel műsor, második napján Balkán Fanatik koncert lesz, 27-én az Eraklin Táncklub lép fel, 28-án pedig musical előadást tartanak.
A Karos Spa szilveszteri ajánlata december 29-től vehető igénybe. Szintén félpanziós ellátást, valamint wellness-részleg használatot tartalmaz. Az esti program 29-én a Megarox Táncegyüttes produkciója lesz, 30-án pedig éjszakai lézershow-t tartanak a szálló élményfürdőjében.
Szilveszter napján viszont a fent említett okokból kettéválik a hotel kínálata. Akik időben foglaltak, azok a Karos Spában rendezett, korlátlan italfogyasztást kínáló gálavacsorán vehetnek részt, este pedig a Dolly Roll fellépését élvezhetik.
A még jelenleg is foglalható szilveszteri ajánlat ettől annyiban különbözik, hogy 31-én a vendégeket a Berényi Fogadóban várják. (A transzfert a szálloda biztosítja, miután a fogadó nem Zalakaroson, hanem a közeli Nagyrécsén található). A zenés program mellett szilveszter este négy fogásos menüvacsora, újévi büféasztal lesz, a vendégek éjfélkor egy pohár pezsgőt kapnak.

Buli a fürdőben

A zalakarosi Gránit Termálfürdőben is programokkal várják az ünnepi időszakban érkező vendégeket. December 28-án pénteken éjszakai élőzenés medencés bulit tartanak, a fellépő Baby Gaby és Sihell Ferry lesz. 30-án jóslással és asztrológiai elemzéssel szórakoztatják a termálfürdő ezoterikára fogékony vendégeit.
Szilveszterkor is medencés bulival várják a fürdőzőket. Nem csak Alsópáhokon, hanem itt is fellép az Irigy Hónaljmirigy. Két teremben tartják a bulit, az egyikben élőzene, a másikban pedig DJ szolgáltatja a zenét. A vendégeket welcome drinkkel fogadják és korlátlan svédasztalos ellátásban részesülnek. Mindezeken felül a Gránit Fürdőben tűzijátékkal és tombolával zárják az évet, éjfélkor mindenki pezsgőt kap és virslit ehet.
A termálfürdő különleges akciója, hogy a vendégek egy-egy héliummal töltött lufira aggathatják az újévi kívánságaikat, amit szélnek ereszthetnek. Aki megtalálja később a lufiját, az meglepetést kap a termálfürdőtől. A zalakarosi medencés szilveszteri buli 20 órakor kezdődik és hajlani 4-ig tart.

Éjszakai fürdőzés Zalakaroson

A szállodák csomagajánlatainál érdemes figyelembe venni, hogy minimális tartózkodás – tipikusan három éjszaka – esetén érvényesek. A Kolping Hotel ajánlatinak árait, valamint további részleteket olvashat a honlapjukon. A Karos Spáról és ajánlataikról itt talál bővebb információkat. Akik pedig a zalakarosi termálfürdőben tartandó bulik után érdeklődnek, azok ezen a linken tájékozódhatnak.

(Vegye figyelembe, hogy a cikk több mint 60 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek).