Hónapok óta tolódik az átadása, de december közepén megnyílhat a bükkszéki fürdő teljesen új főépülete. A modernizált kültéri rész nyáron már látogatható volt.

A legújabb hírek szerint december közepén megnyithat a bükkszéki termálfürdő új, fedett része. A Heves megyében található – a Salvus gyógyvízről országszerte ismert – település fürdője két lépcsőben újult meg. Első körben a kültéri medencéket modernizálták, a nyár közepén ezt át is adták a látogatóknak, viszont a nyári szezon végén a strandfürdő bezárt. A megújult főépület, – ami egy egész éveben nyitva tartó élményfürdőt és gyógyászati központot foglal magában – építési munkálatai azonban elhúzódtak. A nyáron még úgy volt, hogy novemberben megnyithat az új épület, ám ez decemberre tolódott.

A több mint egymilliárd forintból megújult termálfürdő építését részben uniós forrásból, részben a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott hitelből finanszírozta a bükkszéki önkormányzat. A hamarosan átadandó fürdőkomplexum két szinten és 2000 négyzetméteres területen fogja várni a vendégeket. A bükkszéki létesítményről itt olvashat bővebben. A lenti kép még a régi termálfürdőről készült.