Amennyiben jogerőre emelkedik a vízügyi felügyelőség engedélye, akkor hamarosan saját termálkutat fúrathatnak a Bükkszéki Termálfürdőnek. A gyógyvizet jelenleg egy magáncégtől vásárolja a fürdő.

Régóta húzódó ügy végére tehet pontot a bükkszéki önkormányzat. A vízügyi felügyelőség elsőfokú határozata szerint ugyanis saját termálkutat fúrathat a település. Ez azért lényeges , mert 15 évvel ezelőtt a fürdőt is ellátó termálkút magántulajdonba került. Azóta a fürdő a Klinger-család tulajdonában lévő Salvus Kft.-től vásárolják a gyógyvizet, évente nagyjából 40 millió forintért.

Bükszéki Strandfürdő (fotó)

Az előzetes engedély szerint az önkormányzat a fürdő üzemeltetéséhez évi 55 ezer köbméter vizet hozhatna felszínre egy újonnan fúrt kútból. A Salvus Kft. pedig 5000 köbmétert termelhetne ki. A kútfúrás költségét nagyjából 40 millió forintra teszik. A bükkszéki önkormányzat termálkútfúrási törekvéseinek révbe érését látva egyébként a Salvus Kft. tett egy kedvezőbb ajánlatot a gyógyvíz átadására, ám cserébe azt kérte, hogy vonják vissza a kútfúrási kérelmet. A település vezetői szerint azonban csak egy saját kút biztosíthatná hosszútávon is megnyugtatóan a termálfürdőjük jövőjét. A HVG értesülése szerint egyébként a Salvus Kft. megtámadta az elsőfokú engedélyt, így elhúzódhat az ügy.