• A kieső orosz vendégforgalom pótlása miatt új piacok felé nyitott Hévíz.

  • Jól működik az üdülőhely közösségi kerékpáros rendszere.

A Hévízi Televízió „Döntés után” című műsorának volt a vendége Kepli József János alpolgármester, s ennek kapcsán szóba kerültek a turizmussal kapcsolatos témák is. Az ismert okok miatt tavaly az orosz turisták száma nagyon visszaesett, ezért szükségessé vált, hogy valahogyan ellensúlyozzák a csökkenő vendégszámot. Új piacokon – Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban – erősítette a jelenlétét Hévíz, ami szerencsére nagyon gyorsan, már az idén éreztette hatását, a korábbi évekhez képest jóval több turista érkezett az említett az országokból.

Az év eddigi részében a – nagyon jónak számító – 2014-es esztendőhöz hasonló számokat mutatnak az turisztikai adatok, s így az idei akár rekordév is lehet a turisták és a vendégéjszakák száma alapján.

Hévíz bicikliSzóba került a HeBi (HevizBike) közösségi bringarendszer is, amit egy uniós forrás révén tudtak megvalósítani még 2014-ben. A HeBi az eddigi tapasztalatok alapján sikeresnek mondható, hiszen magas kihasználtsággal működik a turisztikailag frekventált helyeket összekötő rendszer. Ez azt jelenti, hogy napi átlagban 45-50-en bérelnek közösségi biciklit.

A HeBi pozitívan hat Egregy megközelíthetőségébe, jobban bevonja az üdülőhely turizmusába azt a városrészt is. A jövőre vonatkozóan további fejlesztéseket is terveznek ezen a téren. Ezek közé tartozik, hogy akár elektromos kerékpárokat is beszerezne a város.

További kerékpáros fejlesztések is várhatók Hévízen, amiről bővebben beszélnek a lenti videóban: