• A Szent András Gyógyvizes Strand kínálata hamarosan szaunával bővül.

  • Gyógyászati kezeléseket is bevezetnének a nyáron újranyitott fürdőben.

Tóalmás község Pest megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye határán található. A településen a 70-es évek óta működik egy termálvizes strand, amelynek a vize 2004-ben gyógyvíz minősítést kapott.

A Szent András Gyógyvizes Strand tavaly zárva volt, idén júniusban nyitottak újra. Egy beruházás keretében felújították, kibővítették a fürdőt, de továbbra is kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkeznek. Azonban mostantól már nem pusztán a strandszezon idején tart nyitva a fürdő. Sőt, gyógyászati szolgáltatások bevezetését is tervezik, ezek közé tartozik majd a víz alatti vízsugármasszázs, a gyógytorna és a gyógymasszázs.

Ősszel a település képviselő-testülete arról is döntött, hogy finn szaunával bővítik a termálfürdő szolgáltatási palettáját. Illetve egy előterjesztésből kiderült, hogy június 10. és augusztus 31. között 26,6 millió forint bevétele volt az újranyitott fürdőnek és ebben az időszakban közel 23 ezren keresték fel a létesítményt.

Jelenleg a termálstrand az utószezoni üzemrend szerint tart nyitva. Ez azt jelenti, hogy a gyógymedence a hét minden napján üzemel, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra, szombaton 14 és 20 óra, vasárnap 10 és 16 óra között. Ezen felül szombatonként és vasárnaponként a nagymedence is használható. Viszont a pancsolómedence a szezonon kívül nem üzemel. Ez a nyitvatartás december 15-ig érvényes, utána – 2 nap kivételével – egy hónapig tartó „téli szünet” következik.

A belépők ára nagyon kedvező. A felnőtt jegy 2000 forintba, a nyugdíjas és gyermek belépő 1000 forintba kerül.

Tóalmási Termálfürdő strandmedence

A férfiakat most olcsóbb belépővel várják Berekfürdőn. Itt olvashat erről további információkat.