• Egy vízi élőlény lett a Harkányi Gyógyfürdő kabalaállata, amivel a harkányi gyógyvíz legendájára is utalnak.

  • Hamarosan az életnagyságú változatával is találkozhatunk.

Még tavasszal hirdetett pályázatot a Harkányi Gyógyfürdő egy kabalafigura megtervezésére. A pályázaton a 6-18 éves korosztály tagjai indulhattak. A nyertes figurából plüss és embernagyságú változatokat is készít majd a gyógyfürdő, s ezeket marketingcélokra használja. Például az embernagyságú kabala megjelenik a fürdő különböző rendezvényein, valamint a turisztikai kiállításokon.

A május elején zárult pályázaton Tárnoky Kata Axi pályamunkája lett az első. Axi a víz ördöge egy létező élőlény mintájára készült, hiszen a mexikói axolotl (=vízi kutya) egészen hasonlóan néz ki. Az ördögfiókaszerű formája pedig a harkányi gyógyvíz legendájára utal. (Ez utóbbit itt olvashatja el, a lényege az, hogy ott tört fel a kénes gyógyvíz, ahol az ördög visszamászott a föld alá).

A győztes pályázat:

Axi a víz ördöge HarkányIlyen az axolotl:

Vízi kutya HarkányEgyébként a mexikói vízi kutya azért is jó kabalaállat lehet, mert képes arra, hogy a sérült lábait, farkát, de akár a belső szerveit is újranövessze, emiatt orvosi kutatások kedvelt alanya. Ez pedig a víz gyógyhatására is utalhat.

A pályázaton második díjat nyert Batánovics Evelin VíziVili és harmadik díjat kapott Peresztegi Hanna Harkány nevű pályamunkája.

A győztes pályamunka gazdája jól járt. Amint elkészül a kabalafigura plüssváltozata, akkor ő kapja majd meg az első, sorszámozott példányt. Ezen felül 1 évig érvényes, névre szóló bérletet kap, nemcsak ő, hanem a felnőtt kísérője is. Továbbá 50 ezer forint pénznyereményben is részesült.