• Olyannyira, hogy Várkonyi Andrásnak még egy háza is van a településen.

  • Majdnem minden héten ellátogat az üdülőhelyre.

  • A termálfürdőben is hallhatjuk a hangját.

„Legyen Vili bácsi szomszédja” – ezzel a szöveggel hirdettek egy házat az egyik ingatlanportálon. Nem magyarázták meg a szövegben, hogy milyen Vili bácsiról van szó, helyben ugyanis köztudott, hogy „Kertész Vilmosnak” van egy üdülője Cserkeszőlőn. Mindenesetre az ingatlanportálon használt „Vili bácsi” szöveg eléggé vonzó lehetett, mert már nem aktív a hirdetés, valószínűleg eladták a házat.

A Barátok közt révén ismertté vált Várkonyi András a Jász-Nagykun-Szolnok megyében megjelenő Új Néplapnak beszélt Cserkeszőlőhöz fűződő viszonyáról. Ez jó néhány évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor ismerősei tanácsára ellátogatott a termálfürdőbe.

Annyira megtetszett neki a hely, hogy telket kezdett keresni a településen. Ekkor találkozott össze Illési Sándorral (Cserkeszőlő jelenlegi alpolgármesterével), akinek segítségével egy tanácsi telket tudott vásárolni.

Cserkeszőlői TermálfürdőA telekre épített egy házat is és azóta szinte heti rendszerességgel ellátogat Cserkeszőlőre. Várkonyi András viccesen megjegyzi, hogy amolyan idegenforgalmi látványosság lett belőle. Megesik, hogy egy-egy turistabusz is megáll a színész házánál.

Várkonyi a megyei napilapnak elmondta azt is, hogy eleinte nagyon furcsa volt neki a nyugodtabb és lassabb vidéki életforma, de mára megszokta és nagyon készségesek, barátságosak a cserkeszőlőiek.

Cserkeszőlői GyógyfürdőSegíti is a települést, hiszen pénzadománnyal járult hozzá az új harangláb építéséhez, valamint támogatja a helyi polgárőrséget is.

Sőt, néhány szöveget is felmondott a termálfürdőnek, amit a hangosbemondónál használnak.

Várkonyi András Kertész VilmosCserkeszőlőn egyébként 1943-ban találtak termálvizet, ami tíz évvel ezelőtt kapott gyógyvíz minősítést. 2017 januárjában pedig a fürdőt és a környékét gyógyhellyé nyilvánították.