• Országszerte nagyon sok termálfürdőben áprilisra időzítették a szokásos tavaszi karbantartási leállást.

  • Ezek néhány naptól kezdve akár több hétig is tarthatnak.

Még március végén írtunk arról, hogy áprilisban több hazai termálfürdőben is karbantartási szünetet tartanak. Azonban erre most érdemes újra visszatérni, mert azóta újabb fürdők is bejelentettek néhány napos, vagy akár néhány hetes leállást.

A tavaszi szünidőt követő, de még a május elsejei hetet megelőző időszak nyilván ideális erre, hiszen alapesetben ezek kisebb vendégforgalmú hetek. Más kérdés, hogy a korán jött jó idő miatt lehet, hogy mostanában a megszokottnál többen mennének szabadtéri fürdőbe.

Jelenleg karbantartás miatt zárva tartó termálfürdők / újranyitás várható ideje:

Aquacinema fürdő (Kisvárda) – még nem közölték
Barcsi Gyógyfürdő – április 12.
Borbála Fürdő (Algyő) – április 14.
Kabai Városi Gyógyfürdő – május 1.
Lipóti Termálfürdő – május 17.
Nádudvari Gyógyfürdő – strandidény kezdete
Szarvasi Gyógyfürdő – április 15.
Tamási Termálfürdő – április 19.
Tiszaföldvári Strandfürdő – május 1.
Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő – április 27.
Törökszentmiklósi Városi Strandfürdő – április 13.

Jövő héten kezdődik karbantartási leállás a Gyulai Várfürdőhöz tartozó AquaPalota élményfürdőben. Ez április 15-től 19-ig, hétfőtől péntekig fog tartani, április 20-án nyitnak újra. Jövő hétfőn indul a szokásos tavaszi leállás az egerszalóki Saliris Resortban, a szállóvendégeknek április 19-én, a fürdővendégeknek április 20-án nyitnak ki újra. Szintén jövő héten, április 18-án kezdődik a Csongrádi Gyógyfürdő karbantartási leállása, ami április 30-ig fog tartani. Illetve április 15. és 22. között a Hajdúnánási Gyógyfürdőben is karbantartási szünet lesz (frissítés: a fürdő már április 20-án újranyit). A Tiszaörsi Fürdő pedig április 22. és 30. között tart zárva, május 1-jén nyitnak újra.

Egyébként a fentieken felül sok fürdőben kisebb karbantartási munkákra is kell számítani. Ez azt jelenti, hogy nem az egész fürdőt, hanem csak egyes medencéket zárnak le néhány napra a szükséges javítási, felújítási munkák miatt.

termálvizes medence

Itt olyan betegségekről olvashat, amelyeknél egykor gyógyhatásúnak tartották a Balatont.