• Várhatóan marad a jó idő október 23-án is, ezért biztosan sokan keresik majd fel a termálfürdőket.

  • Megmondjuk, hogy melyik fürdőbe ne menjen a nemzeti ünnepen.

A hétköznapokra eső ünnepnapok általában nagyobb vendégforgalmat hoznak a termálfürdőknek. Ebből következően a fürdők többsége nyitva tart. Igazából csak a karácsony és a szilveszter szokta kicsit jobban megkavarni a megszokott nyitvatartási rendet.

A budai Veli bej törökfürdőbe viszont ne induljanak el október 23-án, mert nem lesz nyitva a fürdő. Ezt már csak azért is fontos megjegyezni, mert jelen pillanatban ezt sem a honlapjukon, sem a Facebook oldalukon nem hangsúlyozzák. Bár egyébként nem is nagyon szokták, pedig nem ártana.

Ami még fontos tudnivaló, hogy a külön hétvégi jegyárat alkalmazó fürdőkben az esetek többségében október 23-án is ez a magasabb belépőár lesz érvényben. Némelyik fürdő megkülönbözteti a normál és a kiemelt időszaki árazást, náluk viszont már az „ahány fürdő, annyiféle szokás” elv érvényesül. Két különböző példa: a sárvári fürdőben október 23-án nem a kiemelt, hanem a normál jegyárak érvényesek, a Gyulai Várfürdőben viszont ezen a napon a kiemelt időszakra vonatkozó árak lesznek érvényben.

AquaPalota Gyula fürdő

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett fővárosi fürdőkben apróbb változások lesznek október 23-án. Ezek közé tartozik, hogy a Rudas fürdőben társas fürdőzésre kerül sor. Az ivókútjaik ezen a napon zárva lesznek. A Széchenyi, a Gellért és a Lukács fürdők kád- és iszaposztálya zárva tart. Szintén változás, hogy október 23-án a Dagály, Dandár, Király, Lukács és Paskál fürdőkben nem váltható majd időkorlátos belépőjegy.