• Növekszik a termálfürdők közelében fekvő szálláshelyek forgalma a téli időszakban.

  • A wellness szállodákban a vendégek 70 százaléka magyar.

  • A gyógyszállodák forgalma a leginkább kiegyensúlyozott.

A termálfürdők közelében fekvő gyógy- és wellness szállodák forgalma évről évre növekszik a téli időszakban – írja a Napi Gazdaság. A lap által megkérdezett kuponos oldal kereskedelmi igazgatója szerint az úti célok tekintetében ebben az időszakban náluk Hévíz, Eger, Hajdúszoboszló, Gyula, Zalakaros, Harkány és Miskolctapolca számítanak a legkeresettebbnek.

Hotel Aquamarin Hévíz

Hotel Aquamarin Hévíz

A cikkben megszólaló szállodai szakemberek szerint a termálszezon októbertől áprilisig tart, ilyenkor ugyanis a hűvösebb idő miatt sokan kifejezetten meleg vizű fürdőhelyeket keresnek. Az említett szálláshelyek a korábbi év hasonló időszakához képest 20-30 százalékos növekedésről számoltak be.

A vendégforgalom tekintetében különbség van a gyógyszállodák és a wellness hotelek között. Előbbiek forgalma ugyanis – részben a hosszabb tartózkodási idő, részben a külföldi vendégek magasabb aránya miatt – kiegyensúlyozottabb. A wellness szállodák esetében viszont a forgalom 70 százalékát a magyar vendégek adják, akik tipikusan egy-egy hétvégére foglalnak szállást. A gyengébb forgalmú hét elejei időszakokat ezért a szállodák téli akciókkal próbálják ellensúlyozni, viszont a karácsonyi, szilveszteri időszak ezeknek a hoteleknek is teltházat hoz.