Egy német és egy osztrák turisztikai kiállításon is képviseltette magát a Vas megyei fürdőhely. Pozitívak voltak a visszajelzések, de távlatilag problémát jelenthet a német vendégkör elöregedése.

  • Stuttgartban 2000 kiállító vett részt 70 országból.
  • Bécsben 750 kiállító 90 országból.
  • A tömegközlekedést érintő fejlesztések is lesznek Bükfürdőn

Az év elején két rangos turisztikai szakvásáron is bemutatkozott Bükfürdő. A Büki Újságban olvasható beszámoló szerint a stuttgarti Die Urlaubs-Messe kiállításon a Magyar Turizmus Zrt. standján belül, a bécsi Ferien Messén pedig önálló standdal jelent meg a Vas megyében található üdülőhely.

A stuttgarti rendezvényen a – hévízi charter-járatokat szervező – PA Touristik saját kiadványában is két oldalon népszerűsítette Bükfürdőt. A Bük, Bükfürdő Turisztikai Egyesület marketingmenedzsere, Horváth Lívia pedig autóbuszos utazásokat szervező irodákkal vette fel a kapcsolatot. „Egyértelmű, hogy Bükfürdőnek, a gyógyvíznek, a kezeléseknek és a városnak jó hírneve van, de több utaztató cég megjegyezte, hogy a vendégkörük elöregedése miatt már nem szerveznek autóbuszos utakat Magyarországra” – számol be tapasztalatairól Horváth Lívia a helyi lapban.

Bükfürdő

Bükfürdő: kedvelik az osztrákok, mert közel van a határhoz

Bécsben a bükfürdői standon három helyi szálloda és a gyógyfürdő szolgáltatásairól tájékozódhattak az érdeklődők, akik akár egy ajándék masszázsban is részesülhettek. „Elismeréssel nyilatkoztak a fürdőnkről a visszatérő vendégek. Volt, aki elmondása szerint egy évben összesen három hónapot tölt Bükfürdőn, hiszen nagyon jó hatással van a szervezetére a gyógyvíz, és Ausztriából nyugdíjasként is igazán könnyen eléri a településünket. Jó érzés volt kiállítóként hallani a korábbi vendégeink dicsérő szavait, kellemes élményeit” – írja Horváth Lívia.

Szintén Bükfürdőt érintő hír, hogy egy uniós támogatás révén felújítják a büki vasútállomás előtti autóbusz-fordulót és az ottani parkolóhelyeket, valamint egy 75 férőhelyes biciklitárolót is kialakítanak. Bükfürdőn pedig hamarosan új helyre költözhet a buszpályaudvar.