• Hamarosan újra birtokba vehetik a vendégek a miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdőt.

  • A létesítményt több mint egy éve zárták be.

Az Ellipsum Élményfürdő az elmúlt évek egyik legjelentősebb fürdős beruházása révén valósulhatott meg. A Modern Városok Program keretében 12,7 milliárd forintnyi állami forrást fordítottak rá, amit később további 700 millió forinttal egészítettek ki.

A 2021 nyarán átadott fürdő a korábbi Miskolctapolcai Strandfürdővel alkot egy egységet, tulajdonképpen az utóbbit érintő fürdőfejlesztés második ütemének számított. Az Ellipsum nevet pedig az öt ellipszis formájú fürdőépületről kapta.

Az eredeti tervek szerint az Ellipsum Élményfürdő egész évben működött volna, azonban 2022. október 3-án, azaz több mint egy éve bezárták. Erre – hivatalosan – nem az energiaárak megugrása miatt került sor, hanem a szükségessé vált garanciális javítások elvégzése tette szükségessé.

A fürdő majdnem összes medencéjét visszabontották és újraburkolták. Ezen felül kijavították az ismertté vált gépészeti problémákat, továbbá a munkák során felmerült egyéb hibákat. Nyár közepén már arról lehetett hallani, hogy lassan sor kerülhet a vizes próbaüzemre is. Ezt követően pedig a tulajdonos önkormányzatnak és a fürdőt működtető társaságnak kell arról döntenie, hogy mikor nyitnak újra.

Utóbbi azért némileg kérdéses volt, mert Veres Pál, Miskolc polgármestere korábban többször is arról nyilatkozott, hogy a fürdő csak veszteségesen üzemeltethető. Ettől függetlenül újranyitják és a város polgármestere már ennek a pontos dátumát is közzétette: 2023. december 1-jén, egy pénteki napon nyit újra az Ellipsum. Bővebb információt erről – így például a jegyárakról – egyelőre nem közöltek.

Miskolctapolca Ellipsum éjszakai fürdőzés