• Elkezdődött a tavaly átadott miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdő garanciás hibáinak kijavítása, ami néhány hetet vesz igénybe.

  • A három fürdőt működtető társaság számára nehéz volt a 2021-es év a világjárvány miatt, viszont idén már egy sikeres esztendőben reménykednek.

Egy új komplexum üzemeltetése is sok gonddal jár az elején, de nekünk az a feladatunk, hogy ebből semmit ne érezzenek a vendégeink – mondta a 2021-es év nagy fürdős újdonságának számító Ellipsum Élményfürdő kapcsán Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője. A társaság üzemelteti az említett élményfürdő és a hozzá kapcsolódó strandfürdő mellett a miskolci Selyemréti Strandfürdőt, valamint a város üdülőövezetében található Miskolctapolca Barlangfürdőt is.
– Az elmúlt évek legnagyobb fürdőfejlesztésének számított az Ellipsum Élményfürdő, amit tavaly nyáron adtak át. Milyen volt az élményfürdő első szezonja?
– A júniusi átadást követően július 2-ig csak védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeket fogadhattunk a fürdőben. A kötelezettség eltörlését követően, július 3-tól érezhetően emelkedett a látogatószám, azonban a külföldi vendégek aránya alacsony maradt, a covid járvány sokakat visszatartott a fürdőzéstől. Egy új komplexum üzemeltetésében kezdetben kisebb-nagyobb problémák mindig előfordulnak. A jó gazda szemlélet megköveteli, hogy a garanciális hibákat a kivitelező mielőbb kijavítsa. Ezek viszont részleges nyitvatartás mellett nem kivitelezhetőek, ezért döntöttünk úgy, hogy februártól néhány hétre leállunk.

– Egyébként mennyire vonz más vendégkört az Ellipsum és a Miskolctapolca Barlangfürdő?
– A Covid járvány miatt jellemzően magyar vendégekből áll az Ellipsum és a Barlangfürdő vendégköre, de a világjárvány előtt a Barlangfürdőbe Ukrajnából, Szlovákiából, Lengyelországból, Romániából is érkeztek csoportok. Bízunk benne, ha csillapodik a járvány akkor az Ellipsumban is több külföldi vendég veszi igénybe az új élményfürdő szolgáltatásait.

– Összességében – mindhárom fürdőjüket ide értve – milyen évük volt tavaly?
– A Selyemréti Strandfürdő, a Miskolctapolca Barlangfürdő, és az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő kapcsán összességében elmondható, hogy egy nehéz éven vagyunk túl. Egy új komplexum üzemeltetése is sok gonddal jár az elején, de nekünk az a feladatunk, hogy ebből semmit ne érezzenek a vendégeink. Bízunk benne, hogy 2022-ben a világjárvány már nem fogja keresztbe húzni a számításainkat és egy sikeres szezont zárhatunk majd.

– 2022-re készülnek-e valamilyen újdonsággal?
– A két régebbi fürdőnkbe, a Selyemréti Strandfürdőbe, és a Miskolctapolca Barlangfürdőbe már jól bejáratott szolgáltatásokkal, akcióikkal próbálunk minél több vendéget becsábítani. Az Ellipsumot illetően több kedvezményes akciót és rendezvényt is elindítottunk a nyitást követően. Volt miskolciaknak, borsodiaknak, családoknak szóló kedvezmény, és az éjszakai fürdőzés mellett, a komplexum és környezetében a nyári és őszi időszakban több alkalommal rendeztünk zenés, gasztronómiai napokat. Miután az új élményfürdő még nincs nyitva egy éve, ezért folyamatosan követve a fogyasztói szokásokat, ezek figyelembevételével alakítjuk ki a jövőbeni szolgáltatási palettánkat, rendezvényeinket és akcióinkat.

Ellipsum Élményfürdő Miskolctapolca