• Bővítik a fedett részleget, ahol új gyógyvizes medencét és wellness részleget alakítanak ki.

  • A berettyóújfalui Bihar Termálligetben legutóbb 2011-ben valósult meg egy komolyabb fürdőfejlesztés.

Jelentős összegű céltámogatásban részesült a Bihar Termálliget Strand és Gyógyfürdő. A berettyóújfalui létesítményben milliárdos nagyságrendű, egészen pontosan 1 072 769 143 forint értékű fejlesztés valósulhat meg.

A Debrecentől 40, Hajdúszoboszlótól 35 kilométerre található település fürdőjének főépülete megújul, a medencecsarnokot fedett gyógymedencével bővítik, korszerűsítik az öltözőblokkot, valamint a szaunavilágot alakítanak ki finn szaunával, infraszaunával, gőzkabinnal, sószobával.

A fentieket állami támogatásból finanszírozzák, s várhatóan a jövő év végére valósulhat meg a beruházás. Tavaly az önkormányzat egy uniós pályázaton is indult, amennyiben ezen sikerrel járnak, akkor az uszodaépület első emeletén gyógyászati részleget alakítanak ki, s ide kerülne kihelyezésre a helyi Gróf Tisza István Kórház mozgásrehabilitációs járóbeteg szakrendelése.

Berettyóújfalu termálfürdőA berettyóújfalui fürdő első medencéjét 1927-ben nyitották meg a „leventeház” kiegészítéseként. A 60-as és 70-es években egy termálvizes ülőmedencével, valamint egy gyermekmedencével bővült a fürdő. A 90-es évek közepén uszodával és újabb medencével gazdagodott a kínálat, 1997-ben pedig az itt feltörő termálvíz gyógyvíz minősítést kapott.

A legutóbbi, nagyobb volumenű fejlesztés egy EU-s forrás révén valósult meg 2011-ben. Ennek köszönhetően – 350 millió forintból –  fitneszpark és játszótér, továbbá gyermekmedence, gyógyvizes medence, élménymedence, pihenőmedence, jacuzzi és finn szauna épült a Bihar Termálligetben.

Hajdú-Bihar megye gyógyfürdőiről itt olvashat.