Már látogatható a celldömölki termálfürdő és megnyitotta kapuit a dunántúli település legújabb, négycsillagos szállodája is.

Március elején még arról írtunk, hogy zárva tart a celldömölki Vulkánfürdő, ahol éppen a bővítési munkálatok folytak. Másrészt akkor végezték az utolsó simításokat a leendő új szállodán. Nos, azóta megnyitott a termálfürdő, – bár a szabadtéri részt csak nyár elején adják át – valamint már fogadja a vendégeket a JUFA Vulkán Fürdő Resort nevet viselő négycsillagos hotel is.

Jufa Vulkán Resort

Celldömölk: termálfürdő és hotel

A létesítmény megnyitása kapcsán Rudolf Wiedner ügyvezető igazgató elmondta, hogy 1,4 milliárd forintot költöttek a szálloda és a mellette lévő kemping felépítésére. A korábbi információkkal szemben a hotel nem 33, hanem 40 szobás és összenyitható családi apartmanok is találhatók benne. A 74 lakókocsit fogadni tudó és 102 sátorhellyel rendelkező új kemping sem volt olcsó, hiszen 400 millió forintot tett ki a teljes beruházáson belül. A szállodához egyébként 240 millió, a kempinghez pedig 95 millió forintnyi uniós támogatást tudott szerezni az osztrák tulajdonú cég.

Celldömölk turisztikai jellegű fejlesztése nem kizárólag a fürdőre épül. Tavaly adták ugyanis át a Ság-hegy keletkezését és a korabeli működését látványos, interaktív formában bemutató Kemenes Vulkánparkot. A modern múzeumot 500 millió forintból építették meg.

Kemenes Vulkánpark

Kemenes Vulkánpark