• Egyedi attrakcióval bővült idén nyáron a dunaszerdahelyi Thermalpark fürdő kínálata.

  • Fürdőzésre is alkalmassá tették a tavukat, ahol akár vízi sportok is űzhetők.

A dunaszerdahelyi Thermalpark fürdő területén lévő tóban korábban csak vízibiciklizni lehetett. Néhány évvel ezelőtt azonban elhatározták a 3,5 hektáros tó revitalizációját. Ennek megvalósítását eredetileg még a tavalyi esztendőre tervezték, ám végül idén nyárra készült el a fejlesztés.

Ez azt jelenti, hogy a fürdő kis tavát alkalmassá tették a strandolásra, a tó körüli területet pedig úgy alakították át, hogy a tengerpartok hangulatát idézze. Ugyanakkor továbbra is lehet vízibiciklizni, vagy éppen kajakozni is a tavon. Ezáltal nyaranta azok is megtalálhatják a számításukat a dunaszerdahelyi fürdőben, akik a kiépített medencéknél jobban kedvelik a természetes vízparti fürdőzést.

Egyébként az úszásra, fürdőzésre és a vízibiciklizésre, kajakozásra használható részek el vannak egymástól választva a tavon belül, így a vendégek nem zavarják egymást.

A tavon egy kis színpadot, továbbá egy hidat is építettek, ami összekapcsolja a partot és a tó közepén lévő szigetet. Itt a egy kávézót alakítottak ki, a későbbiekben pedig tanösvény építését tervezik. A jelenlegi, járványveszélyes helyzetben a fejlesztés egyik előnye az is, hogy növekszik a fürdőzésre alkalmas terület, így a Thermalparkba látogató vendégek jobban el tudnak szeparálódni egymástól.

Dunaszerdahely Tófürdő

A fejlesztés a Cultacross nevű, európai uniós program révén valósulhatott meg.