• A legújabb felvételeken már látszik, hogy milyen lesz a szálloda, hiszen már a belső terek kialakításánál tart az építkezés.

  • 2016 elején nyithatja meg kapuit az új hotel és ezzel párhuzamosan a termálfürdő is egy fedett résszel bővül.

Újabb információkat és videót közöltek Lenti város honlapján és a helyi televízióban a termálhotel és a termálfürdő bővítéséről. Már többször írtunk a 3 milliárd forintból épülő 94 szobás és 260 férőhelyes szállodáról, de a legújabb fotókon és videón látszik már igazán, hogy tényleg nagy épületről van szó. Eddig ennyire jelentős kapacitású és ilyen minőségű szálláshely nem működött a szlovén határ közelében található, a termálfürdőjéről is ismert településen.

Lenti szálloda termálfürdő

A szálloda építése az ütemterv szerint halad és már a munkatársak toborzását is megkezdték. Ahogy a tudósításban Kutfej Attila, a Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója, a beruházás projektmenedzsere elmondja, a szerkezetkész állapotnál lényegesen előrébb jár a szállodának a kivitelezése. Október közepén már a belső gépészeti és elektromos szerelvények beszerelésénél tartottak.

Az ügyvezető igazgató szerint maga a szálloda decemberre el is fog készülni, a nyitás pedig a jövő év elején várható. A hotel építésével párhuzamosan egy új, fedett részleggel bővül a szomszédos termálfürdő. Az új épületben két, élményelemekkel felszerelt medencét, valamint egy belső csúszdát alakítanak ki.

Az új szállodát az önkormányzat tulajdonában lévő – a fürdőt is üzemeltető – Lenti Gyógyfürdő Kft. fogja működtetni.

Nézze meg, hogyan épül az új termálhotel: