• Külön baba-mama szoba, gyermekfelügyelet, medence a legkisebb gyerekeknek, családi szauna, klórmentes víz.
  • Néhány fürdőben még külön részleget is kialakítottak a gyerekekkel érkező vendégeknek.
  • Összegyűjtöttük a gyerekbarát élményfürdők hazai krémjét.

Az elmúlt évek fürdőfejlesztéseit látva egyre jobb dolguk van a gyerekeknek. A nagyobb fürdőhelyek ugyanis érezhetően igyekeznek ráhajtani a családos vendégkörre. Márpedig az ő elvárásaik egyre inkább nőnek, ma már sokan keveslik, ha egy nagyobb fürdőben egy szem pancsolómedence jelenti a szórakozási lehetőséget a legkisebbek számára.

Összegyűjtöttünk néhány olyan fürdőt, ahol az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a gyerekekkel érkezők is megtalálhatják a számításukat. Jöjjön tehát a gyerekbarát élményfürdők – nyilván szubjektív módon összeválogatott – krémje, ábécé-sorrendben.

Bükfürdő

Bükfürdő családi részlegA termálfürdő kültéri részén szezonális nyitva tartással gyermekpancsoló, gyermekmedence és csúszdás medence is működik. Ezen felül a fedett – élményfürdő – részlegben is található egy 31-33 Celsius fokos vizű gyermekmedence és egy 32-34 fokos pancsolómedence. A fürdőnek egy kabalaállata is van: Spancsi pingvin, aki rendszeresen feltűnik gyerekprogramokon, amelyeket rendszeresek hétvégenként, a nyáron, valamint a tanítási szünetek idején. A fürdőben gyereksarok, a strandfürdő területén pedig játszótér is működik.

Debrecen

Aquaticum gyerekbarát részlegAz Aquaticum mediterrán élményfürdőben külön gyermek- és bébimedence működik, vízi játékokkal, csúszdával, élményelemekkel. A 3 éves korig ajánlott bébimedencének a vizét egyébként nem klórral fertőtlenítik, így nem kell bőrirritációtól tartani. Az élményfürdőben többféle csúszda található, köztük egy családi is. A vízen kívüli időtöltés is megoldott, hiszen van mászófal, valamint egy különleges, két szintes gyerekjátszót is kialakítottak, amit a 3-12 év közötti gyerekek vehetnek igénybe, és ahol hétvégén gyermekfelügyeletet vállalnak. Az Aquaticumban minden kedden és pénteken babaúszást is tartanak.

Gyula

AquaPalota gyerekbarát2013 decemberében nyitották meg Gyulán az AquaPalota élményfürdőt. Ahogy általában a nagyobb és újabb építésű fürdőknél lenni szokott, itt is gondoltak a gyerekes vendégekre. A létesítményben baba- és gyermekmedence található. A gyerekek egy medencében lévő kishajón is játszhatnak, illetve ha ezt megunják, akkor ott vannak a vízköpő állatok, vagy éppen kis vízágyú. A csúszdák közül az egyik kifejezetten családi használatra készült. Ezeken felül az élményfürdőben egy baba-mama szobát és egy fedett játszóteret is kialakítottak.

Sárvár

Sárvár családi épületszárnyA Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben néhány éve adtak át egy családi részleget. A termálfürdő koncepciója ugyanis az, hogy a családok minden tagja találjon magának szórakozási lehetőséget, lehetőleg egymás zavarása nélkül. Az új részlegben hullámmedence, játékokkal felszerelt bébimedence, csúszdák, vízágyúk, spriccelőkapuk, családi csúszda található. A játszóházban ingyenes gyermekfelügyeletet lehet igénybe venni. Ráadásul babakonyha, pelenkázó, játszósarok és pihenőszoba is a családok rendelkezésére áll. Ebben az épületszárnyban a víztisztítást klórmentes technológiával oldják meg. A fürdőbe egyébként egy webkamerán is be lehet kukkantani, ami itt található és az alsó mutatja a családi részleget.

Zalakaros

Zalakaros VízipókA termálfürdő fedett részlegében egy játszóház működik, amihez etető, szoptató helyiség is kapcsolódik. A zalakarosi létesítmény fő gyerekattrakcióját azonban nem ez, hanem a Vízipók-Csodapók nevet viselő kül- és beltéri gyermek élményfürdő részleg jelenti. Ez élménymedencét, csúszdákat, vízágyukat foglal magában. A fedett rész egész évben, a strandfürdős párja pedig a nyári szezonban várja a legkisebb fürdővendégeket. A többi ilyen létesítményhez hasonlóan itt is külön sekély vizű medencerészek vannak a tipegő gyerekeknek és mélyebbek a nagyobbaknak. A termálfürdő családbarát szolgáltatásai közé tartozik az a speciális szauna is, amit csak 40-45 Celsius-fokosra fűtenek, így a gyerekek és a szüleik együtt vehetik igénybe.

További gyerekbarát fürdőtippeket olvashat ide kattintva!