Hajdúszoboszló a turisztikai attrakciók mellett kulturális programok sokaságával várja a nyár hátralévő időszakában is a vendégeket – közölte a fürdőváros polgármestere a Hungarospa fürdőkomplexumban tartott sajtótájékoztatón.

Czeglédi Gyula hangsúlyozta, „Hajdúszoboszló Magyarország egyik legbiztonságosabb településeként várja a hazai és a külföldi turistákat” a jövőben is. A polgármester cáfolta azokat a közösségi felületeken terjedő hamis híreszteléseket, amelyek szerint Hajdúszoboszlón a nagyszámú vendégmunkás elszállásolása miatt megrendült volna a közbiztonság. A hatóságok alig több mint hatvan olyan tartózkodási engedélyt adtak ki, amely harmadik országból érkezőknek hajdúszoboszlói lakhelyre szól, ami elenyésző a húszezres vendégszámhoz képest. A város biztonságos, folyamatos programokkal, a megszokott „mediterrán lüktetéssel” várja vendégeit – mutatott rá Czeglédi Gyula.

Majoros Petronella, a fürdőváros kulturális alpolgármestere elmondta, hogy a helyi Kovács Máté művelődési központ szervezésében idén minden eddiginél több és színesebb program várja a vendégeket Hajdúszoboszlón. A programok középpontjában az igényes szórakoztatás áll: duplájára nőtt a színházi előadások száma, több fiatalok körében népszerű koncert és minden hónapban új képzőművészeti kiállítás gazdagítja a város kulturális kínálatát.

Továbbra is népszerűek a Szoboszlói nyár civil közösségeinek programjai: a Szent István parkban és a Mátyás Király sétányon augusztus végéig látható ingyenes utcai villámprodukciókban 40 kulturális csoport, több mint 1000 helyi és vidéki zenés, táncos fellépő vesz részt.

Augusztus 18-19-én a Szoboszlói Dixieland Napok sztárvendége Sárközy Lajos lesz, aki a Hot Jazz Banddel fog fellépni, augusztus 20-án az ünnepi műsor vendége a Bozsik Yvette Társulat lesz, augusztus 26-án a nyári szezont a szabadtéri színpadon az István, a király című rockopera zárja. A Kabai Nyári Színházi Társulat idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, jubileumi előadásuk Kabán kívül csak Hajdúszoboszlón tekinthető meg – sorolta az alpolgármester. Szeptember 9-én tartják a 24. Birka- és Slambucfőző Örömnapot a helyi repülőtéren, szeptember 15-17. között pedig a Szoboszló Bor- és Gasztrofesztiválra várják a látogatókat.

Hungarospa strand nyitás Hajdúszoboszló

Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa fürdőkomplexum vezérigazgatója elmondta, hogy augusztus 19-én, szombaton 14 órától különleges program helyszíne lesz a strandfürdő mediterrán tengerpartja, ahol a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezéséhez csatlakozva egyedülálló, országos rekordkísérlet részesei lehetnek az érdeklődők. A csaknem negyven fürdőben egyszerre zajló vízipisztolycsatára jelentkezőknek a Hungarospa vízipisztolyokat oszt, de saját vízipisztollyal is részt lehet venni az eseményen.

Augusztus végéig folytatódnak a rendszeres nyári programok a strandfürdőben: minden nap zenés-táncos animáció szórakoztatja a családokat a Vízipók meseszínpadon, és kézműves foglalkozással is várják a gyerekeket.

Czegle-Pinczés Enikő elmondta azt is, hogy idén több mint 185 ezren keresték fel az Aqua-Palace fedett élményfürdőt, ami nyolc százalékos emelkedést jelent a tavalyi adatokhoz képest. Jól teljesítettek a szálláshelyeik is: a Hungarospa Thermal Hotelben több mint 37 ezer, a Thermal Campingben csaknem 45 ezer vendéget fogadtak, ami szintén nyolc-nyolc százalékos növekedést jelent.

Hungarospa mediterrán tengerpart medence
Több, már lezárult energetikai beruházás után még idén megkezdődik a Hungarospa Thermal Hotel levegő-víz hőszivattyús rendszerének tervezése, valamint a Hungarospa Thermal Camping kiszolgáló épületeinek teljeskörű felújítása. A beruházások összértéke meghaladja a 600 millió forintot – jelezte a vezérigazgató.

(MTI)