• A kimerültség és sokféle betegség kezelésére is alkalmas a magas sótartalmú parajdi víz.

  • A település strandfürdőjét már május végén megnyitották.

Budapesttől 600 kilométerre található az erdélyi Sóvidék nevű terület, amelynek központjának Parajd számít. A település egyrészt az allergiások és asztmások Mekkájának számító sóbarlangjáról, másrészt a rendkívül magas sótartalommal rendelkező forrásairól ismert.

Parajd strandfürdőA parajdi sós vizű strandfürdő tavaly komoly – több mint egymillió eurós – felújításon esett át és egy éve nyáron adták át. A strand szezonális üzemeltetésű és a Sóvidék Televízió lenti tudósítása szerint idén korábban, már május utolsó napjaiban megnyitották. A felvételek készítése idején 600 vendég volt a fürdőben, Donáth László turisztikai felelős elmondása szerint ez a szám a nyári főszezon kánikulai napjain elérheti a 2000-2500 főt.

parajdi strandA riportban mutatják a szovátai Mogyorósi-tavat is, ami már szintén megnyitotta a kapuit és június elején már 30 Celsius-fokos volt a sós vizű tó hőmérséklete.

A parajdi rész 1:58-tól kezdődik:

(a videót időközben törölték)

A parajdi fürdősóból készült kádfürdő egyébként több magyarországi termálfürdőben – például Igalon és Makón – is elérhető a vendégek számára. Az erősen sós fürdő reumatikus és ízületi fájdalmak, gerinc- és derékfájdalmak esetén, továbbá az ekcémás, pattanásos bőr kezelésére és az általános kimerültség megszüntetésére is alkalmas.