Nem teljesen tisztázott módon került a kiskunhalasi fürdő területének egy része magánkézbe. A tulajdonostárssal való civakodás hátráltathatja a fürdő fejlesztését.

  • A felszámoló még jó pár évvel ezelőtt eladta a terület egy részét.
  • Azt a részt adták el, amit nem is lehetett volna.
  • Nem tudni pontosan, hogy ki áll a külső tulajdonos mögött.

Kiskunhalasnak rendkívül jó adottságai vannak az egészségturizmushoz. Az itt feltörő jódos termálvíz gyógyhatása igazolt, a fürdő mellett kórház, szálloda és kemping is működik. A magyarnarancs.hu-n megjelent cikk szerint azonban a fürdő további fejlesztését visszavetheti a terület tulajdonviszonyának rendezetlensége.

Kiskunhalas termálA meglehetősen szövevényes ügy részletei itt olvashatók. A történtek több mint 20 évre nyúlnak vissza, amikor megkezdődött a terület egy részét birtokló Délvíz Rt. felszámolása. Ennek során a felszámoló úgy értékesítette a terület egy jelentős részét, hogy nem is kapott erre felhatalmazást az önkormányzattól. A cikk szerint a földhivatalhoz benyújtott egyik iratot egyszerűen kézzel átírták. A területet ezután értékesítették, majd az azt megvásároló vállalkozó is túladott rajta, méghozzá egy jelenleg ismeretlen tulajdonosi hátterű cégnek. Utóbbival viszont a város nem tudja felvenni a kapcsolatot, emiatt már több kisebb beruházás, például a nyári bejárat átépítése is meghiúsult.

Sőt, megakadni látszik egy komolyabb fejlesztés is, aminek keretében a strand területén lévő épületben kistérségi közösségi központot hoznának létre. Utóbbi állami beruházásban épülne, viszont az építési engedély ellen az említett tulajdonos fellebbezést nyújtott be.

További problémát jelenthet, hogy a következő uniós ciklus pályázatain történő részvételt is hátráltathatja a tulajdonviszonyok rendezetlensége. Amennyiben ugyanis az önkormányzatnak nem sikerül megállapodni a furcsa módon tulajdonossá vált céggel, akkor hosszas pereskedés veheti kezdetét.