• Tavaly is növelte a vendégszámát a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum.

  • Idén két új gyermekmedencét vehetnek birtokba a fürdőzők.

  • A következő években a strandon és az Aqua-Palace élményfürdőben is jelentős beruházásokat terveznek.

Az elmúlt év eredményeiről és a következő időszakban megvalósítandó fejlesztésekről nyilatkozott a Hajdúszoboszló Televíziónak Czeglédi Gyula, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója. Az interjúból kiderült, hogy 2017-ben rekord forgalommal ünnepelte fennállásának 90. évfordulóját a Hungarospa, ahol 1,7 millió fürdővendég és több mint 800 ezer gyógyászati vendég fordult meg.

A különféle fürdőegységek közül különösen erős éve volt az aquaparknak, ahol a vendégforgalom 14 százalékkal bővült. Ez is azt mutatja, hogy érdemes volt 2014-ben fejleszteni az aquaparkot, hiszen három év alatt közel 50 százalékkal ugrott meg a vendégszáma.

Czeglédi Gyula ismét elmondta, amit a Magyar Fürdőszövetség elnökeként is gyakran hangoztat: fontos lenne a NEAK-támogatott gyógykezelések állami finanszírozását legalább 20 százalékkal növelni. Ennek az összege ugyanis 2012 óta változatlan. A támogatás növelése révén a fürdőknek nem kellene emelni a betegek által fizetendő önrész mértékét és így többen tudnák igénybe venni a gyógyászati kezeléseket.

Hajdúszoboszló gyógymedenceA tavalyi fejlesztéseik kapcsán a vezérigazgató elmondta, hogy a strandfürdőben új játszóteret építettek. A gyógykezelése érkező vendégek kényelmét szolgálja a szintén 2017-ben átadott új váróhelyiség.

Az elmúlt években megnőtt a Hungarospába látogató kisgyerekes családok száma. Emiatt két új gyermekmedencét építettek a strandi részen. A medencék 2017 végére készültek el, így az újdonságot majd idén vehetik először birtokba a legfiatalabb fürdővendégek.

Hungarospa gyermekmedenceA következő időszakban sok kisebb és két nagyobb fejlesztés várható a fürdőkomplexumban. Előbbiek közé tartozik, hogy a Hungarospa Gyógyfürdő és a Thermal Hotel gyógyászati részlegében lecserélik a régi gépeket. Az Omega medence közelében pedig új vendéglátóegységek építését tervezik.

A két nagyobb volumenű fejlesztés közül az egyik a strandfürdőt, a másik az Aqua-Palace élményfürdőt érinti. Már korábban beharangozták, hogy a strandi részen, a csónakázó-tó mellett egy kiemelt élményövezetet alakítanának ki, számos új medencével. A fedett élményfürdő pedig gyakorlatilag csúcsra van járatva, elérte a kapacitásának a határát, ezért lenne szükséges az épület bővítése.

AquaPalace HajdúszoboszlóA fejlesztésekkel kapcsolatban a fürdő vezetősége már egyeztetéseket folytat a Magyar Turisztikai Ügynökséggel. A megvalósítás pontos menetrendjét a következő hónapokban véglegesítik.

Czeglédi Gyula szerint az lenne az ideális, ha a strandfürdő fejlesztését már idén el tudnák kezdeni. Ez pedig azt jelentené, hogy a jövő évi nyári szezonra már át is adhatnák az új létesítményt. Ideális esetben ezt követően, azaz 2019 szeptemberében kezdődhetne el az Aqua-Palace élményfürdő bővítése, amit egy évvel később, 2020 őszén tudnának átadni.

A teljes interjút itt tudja megnézni: